Футболистът на Ботев Враца Диего Фераресо говори в предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT. Той сподели, че се чувства повече българин, отколкото бразилец. Освен това разкри, че най-много е научил от Станимир Стоилов. 

"Градът ми харесва много, чувствам се много добре. Искам да остана. Семейството ми е тук, харесва ми. Борим се да останем в елита, ще направим всичко възможност да запазим мястото си. След това ще видим какво ще стане. Казвал съм, че се чувствам повече като българин. Искам да остана тук, когато завърша кариерата си. 

Най-добре съм се чувствал в Локомотив Пловдив. Градът е хубав. Отборът беше уникален, атмосферата беше хубаво. Играх с футболисти, които са легенди в България - Камбуров, Котев, Златински, Тунчев. Запознахе се с Христо Ботев. 

Най-много съм научил от Мъри Стоилов. Бях при него в Литекс. Дойдох на 16 години, научи ме на много неща. С Дани Моралес се познавам от много време. Чувствам се добре. 

Имаме важен мач срещу Арда. Борим се да остане в А група, а другия сезон да сме по-добре. Тежко ще е там. Познавам Тунчев. Трябва да правим това, което можем да правим. 

Знам, че се казва диня на български. Тук обаче е любеница", каза Фераресо за любимата си диалектна дума.