Българин с двойно гражданство е сред жертвите на атентатите в Париж. Мъжът се казва Себастиан Проази и е с двойно гражданство - българско и френско.

Пред Дарик адвокат Петър Величков, близък до семейството, потвърди информацията. Величков е добре познат в спортните среди, като защитава правата на много родни спортисти.

„Себастиан Проази е кум на моята дъщеря. От дълго време той работи във Франция, майка му е френска гражданка, няма баща", разказа Величков.

Адвокатът обясни подробно как и къде точно е станало убийството. „Конкретно убийството става в бар „Камбоджа". Той отива там с още двама приятели, за да се почерпят. Единият му приятел излиза навън, за да говори по телефона и тогава нахълтват двама с автоматите. Започват да стрелят. Едното момче е ранено, а Себастиан е убит на място. Не могат да му установят самоличността, защото са го вдигнали с линейката, а сакото му остава преметнато на стола вътре и там са му били личните документи", разказа още пред Дарик адвокат Петър Величков.

Майката на жертвата е българка, а покойният вече Проази има двойно гражданство. Себастиан е кум на българската юристка Ани Величкова - Дафова, която от години работи в Париж. Тя е дъщеря на известния столичен адвокат Петър Величков и сестра на бившия футболист на ЦСКА и Левски Бойко Величков.

Именно Бойко Величков потвърди пред Нова телевизия за нещастието.