Извършител на атентатите в Париж е "Ислямска държава". Това обяви президентът на Франция Франсоа Оланд.  

В часовете след терористичните атаки никой не пое отговорност за атентатите. Франсоа Оланд каза, че "Ислямска държава" е обявила война на Франция и страната ще бъде безмилостна в отговора си.

Владо Николов за атентатите в Париж: Това е чудовищно
 
"Става дума за атака срещу Франция, срещу ценностите, които изповядваме. Атака срещу нашата същност. Това е атака, подготвена, планирана и организирана отвън, но с помощ отвътре, която разследването ще изясни", заяви Оланд. 

Красен Кралев: Европа трябва да реагира
 
Междувременно "Ислямска държава" призова за още атаки срещу Франция. Във видео, разпространено в интернет, терористичната организация иска "водата и храната на неверниците да бъде отровена". Призовават се и съмишленици на "Ислямска държава" да отидат в контролираните от тях територии, за да се екипират и да се подготвят.
 
128 са жертвите на кървавите терористични атаки в Париж, още 180 души са ранени, 99 от тях са в критично състояние. 8 от атентаторите са мъртви - 7 са се самовзривили, а един е убит.

Припомняме, че Франция е домакин на Евро 2016. Първенството трябва да се проведе от 10 юни до 10 юли 2016-а година. Мачовете ще бъдат предавани в каналите на Нова Броудкастинг Груп.