12 години време…Толкова измина от създаването на Gong.bg. Време, в което старателно полагахме усилия да печелим доверието на нашите читатели, в което се опитахме да задаваме тенденциите, да бъдем коректни информатори и разбира се, да бъдем достатъчно гъвкави, за да отговаряме на потребностите на аудиторията ни, на която сме искрено признателни.

Години, в които изживяхме всичко. Отразявахме възходи, падения, триумфи и разочарования, за да натрупаме пъстър емоционален запас, който към днешна дата ни направи по-мъдри и разбиращи.

Преминахме през месеци, в които силно стискахме палци и трепетно се надявахме на успех на родните спортисти. Дни, в които очите ни се пълнеха със сълзи, а съществото ни настръхваше, когато виждахме наш любимец с медал на гърди под звуците на националния химн. Плакахме, когато мечтите не се сбъдваха, изпитвахме гняв, попадахме в трудни ситуации, които ни тикаха в кръга на крайните емоции, но винаги съхранявахме искрицата на вярата, която колкото и малка да е, не спира да нашепва „продължи“ и ни тласкаше към онова оптимистично чувство, че следващият ден ще е по-хубав, по-добър и по-благодатен.

И така вече 12 години, в които екипът ни бе воден от вечния човешки стремеж да бъде по-добър. Години, в които преживяхме трансформации, а всеки от членовете ни изкачваше последователно и упорито стъпалата на житейската си стълбица. Променихме се и можем да заключим, че вече нищо човешко не ни е чуждо. Ала едно кътче в душите ни остана непокътнато…Онова, където стои любовта към спорта. Тя е все така непроменена, все така силна, понякога приличаща на лятна буря, но винаги всеопрощаваща, по детски чиста и вярваща, че най-хубавото предстои…

Такива бяхме в изминалите 12 години. Истински и верни на себе си, дори когато грешахме.

А сега, няколко дни след празника ни, бихме желали да припомним едни моменти, към които се връщаме с особено умиление и заради които работата ни има особен привкус. Искаме заедно с вас, нашите читателите, да се разходим из някои от най-паметните успехи на българския спорт в изминалите 12 години…

Нека сладкото пътешествие назад във времето да започне!