Локомотив Горна Оряховица изхвърли Лудогорец от турнира за Купата на България!

Втородивизионният тим отстрани шампиона на осминафинал, след победа с 1:0, и за втора поредна година ще играе на четвъртфиналите.

За последно Лудогорец отпадна толкова рано през 2012-та, тогава от ЦСКА, заради голове на чужд терен, но тогава все още етапът бе 1/16-финали.

Участието на Локо Горна Оряховица в Топ 8 пък вече не е изненада, след като и през тази пролет отборът игра четвъртфинал, но загуби от Черно море, впоследствие спечелил Купата.

Едуард Ераносян остави доста от титулярите си резерви, или извън групата, и това изигра лоша шега на Лудогорец.

Бавният старт на разградчани в двубоя бе фатален, като още в четвъртата минута гостите получиха гол, който така и не успяха да върнат.

Единственото попадение падна в четвъртата минута след центриране от фаул на Красен Трифонов. Иван Пенев засече добре с глава, и направи 1:0 за Локомотив!

Иван Пенев за малко да си вкара автогол в 25-та минута, но Пламен Колев отрази. Стражът на домакините бе на ниво през целия мач, и спаси всичко пред себе си.

Локомотив можеше да покачи на 2:0 в 27-та минута, когато Байдаков бе съборен пред пеналта, Трифонов стреля опасно от пряк свободен удар, но Владислав Стоянов отрази.

В самия край на първото полувреме Лудогорец имаше най-чистото положение за изравняване, но Колев спаси удара на Вандерсон.

Клаудиу Кешеру и Марселиньо се появиха в игра за Лудогорец на старта на второто полувреме, а от 54-та минута гостите бяха и с човек повече, след изгонването на Йордан Апостолов за втори жълт картон.

Джонатан Кафу нацели напречната греда в 60-та минута, но масираният натиск на Лудогорец не доведе до нищо в оставащия половин час.

Петте минути добавено време също не промениха резултата, и Локомотив Горна Оряховица устиска резултат 1:0, с който намери и място сред най-добрите осем за Купата!