С попадения на Мишел Платини и Абел Анисе ЦСКА постигна победа с 2:0 при гостуването си на втородизионния Чавдар Етрополе в първи мач от 1/8-финалите за Купата на България. Така до голяма степен "червените" си осигуриха място за следващата фаза на турнира.

Треньорът на „червените“ Стойчо Младенов направи само една промяна спрямо състава, който разби Пирин Гоце Делчев с 5:0. Капитанът Тодор Янчев получи почивка, а на негово място в халфовата линия започна Бернардо Тенгариня.

Очаквано срещата започна с натиск на ЦСКА, като още в 5-ата минута Скиорили центрира ниско в наказателното поле, но Платини се размина с топката на няколко метра пред вратата. Пет по-късно Апостол Попов разтресе лявата греда, след като надскочи всички при един ъглов удар.

Постепенно обаче домакините се поокопитиха и на свой ред погледнаха към вратата на Томаш Черни. Ерик Почански в 13-ата се озова на добра позиция, но ударът му спря във външната страна на мрежата. Малко по-късно Йордан Етов бе оставен непокрит пред дъгата, но не успя да засече топката, а в 20-ата опасен шут на Почански срещна тялото на бранител на гостите.

В 24-ата пък Черни показа класа, след като изби опасен удар на Почански, а малко по-късно Анисе пропусна чудесен шанс при едно разбъркване пред вратата на Чавдар след корнер.

В 29-ата минута все пак „армейците“ откриха резултата, след като Бандаловски нахлу отдясно, стигна до аутлинията и върна назад към Мишел Платини, а бразилецът хладнокръвно опъна мрежата зад Николов за 1:0.

Към края на мача Вълчев бе изведен на добра позиция, но ударът му бе много неточен. Секунди по-късно Скиорили опита с много трудно изпълнение да прати топката в обратния за вратаря ъгъл, но нямаше късмет. Две минути преди почивката Почански стреля с глава след пряк свободен удар, но топката се удари в гръб на негов съотборник, а след това Черни улови.

След почивката първата опасност бе за гостите, след като Етов финтира Грънчов в наказателното поле, но стреля в тялото на Апостол Попов. В 56-ата пък Сержиньо можеше да удвои за ЦСКА, но опасният му шут от пряк свободен удар премина покрай гредата.

В 60-ата обаче много тежък сблъсък между Попов и Стоилков доведе до принудителни смени в двата лагера, като и защитникът на ЦСКА, и халфът на Етрополе се нуждаеха от помощ, за да напуснат терена. Попов бе заменен от Джереми Родригес, който зае позицията на десен бек, докато Иван Бандаловски премина в центъра на отбраната.

Липсата на Стоилков даде отражение върху играта и „армейците“ постепенно взеха инициативата, но резервата Тасио на няколко пъти пропусна от чисти позиции, а Мишел Платини също стреля покрай гредата в 75-ата.

В последната минута на срещата „червените“ най-после стигнаха до важния втори гол, след като Сержиньо центрира отдясно, а Абел Анисе отблизо с глава разстреля Николов. Етов имаше последен шанс да остави интригата жива за реванша, но Черни спаси удара му от около 10 метра.