Днес ще стане ясен новият носител на Купата на България. Арда и ЦСКА излизат един срещу друг във финална битка за трофея от тазгодишното издание на турнира.


Срещата на Национален стадион „Васил Левски“ започва в 19:30 часа и ще можете да я гледате по DIEMA SPORT и NOVA SPORT, както и да следите развоя заедно с Gong.bg.


Добрата новина за феновете на двата отбора е, че вчера здравното министерство повиши допустимия брой зрители на 50% от капацитета на стадиона. Въпреки това, привържениците ще трябва да спазват строги противоепидемични мерки.

Веднага след оповестяването на новината, пуснаха билети и пред „Армията“ се извиха опашки от фенове. В Кърджали пък подготвят изграждането на видеостена, а от града ще потеглят общо 28 автобуса с привърженици.

„Червените“ преследват своята 21-а титла в турнира, докато Арда е на финал за първи път и ще се бори за исторически първи трофей за Купата.

С оглед на моментната форма и своя опит, ЦСКА влиза като фаворит  в срещата, но това е мачът на века за Арда. Преди срещата наставникът на кърджалийци заяви, че е имало големи анализи на противника и усилията на тима са насочени към слабите страни на „червените“.

Наставникът на ЦСКА – Любо Пенев, бе по-лаконичен от очакваното на пресконференцията преди мача и не сподели подробности за своите очаквания към срещата.

Очакванията на феновете пък са за двуостър сблъсък с висока преса и нападение от самото начало. И двата отбора са демонстрирали смела и агресивна игра в нападение, така че може само да си пожелаем интересна битка.


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

Арда: Караджов, Ал. Петков, Стоев, Желев, Ал. Георгиев, Мартинов, Котев, Лозев, Делев, Коконов, Т. Йорданов

Треньор: Николай Киров

ЦСКА: Бусато, Мазику, Кох, Матей, Турицов, Тиаго, Юга, Кери, Варела, Йомов, Кайседо

Треньор: Любослав Пенев

Съдия: Волен Чинков
Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, гр. София
Начало: 19:30 часа