Старши треньорът на Берое Александър Томаш коментира със смесени чувства отпадането на своя отбор в 1/8-финалите на Купата за България. Заралии отстъпиха с 4:5 срещу Лудогорец след изпълнение на дузпи.

След редовното време и продълженията двубоят в Разград завърши 1:1 и така се прибегна до последната мярка за определяне на победител. Томаш определи дузпите като лотария и се надява този мач да послужи за основа, върху която неговите играчи да продължат развитието си в правилната посока.

Дузпите, които решиха 1/8-финала между Лудогорец и Берое

„Ако трябва да бъда честен, до дузпата през първото полувреме нашият отбор показа лице, което търсим и искаме – с притежание на топката. Най-лошият сценарий се случи – отпаднахме след продължения и дузпи. Дузпите са лотария. Дано този мач послужи за стъпка в нашето израстване, да се стараем повече", коментира Томаш. "Все пак играхме срещу шампиона на България, имам своите забележки за второто полувреме, но не мога да бъда недоволен. Има разочарование от отпадането, но Лудогорец е отбор, преминал през такива битки. ”

„Не искам да коментирам решението на съдията. Щом съдията е дал, значи има. Това обаче повлия психологически на нашия отбор. Това са ми основните забележки – в ментален и технически план. Имаше много ситуации на този мокър терен не успяхме да контролираме добре топката. В други не успявахме навреме да излезем от пресата. В такива ситуации е тънкото, майсторското. Тези аспекти трябва да променим.”

„Срещу нас бяха футболисти с огромно самочувствие, надиграват се с доста добри отбори в България и по Европа. До една степен се противопоставихме, но трябва да работим – и индивидуално, и един на един, и във фаза атака. Този мач трябва да ни даде една увереност, че всеки един отбор в България може да бъде надигран.”

„Като цяло няма титуляри и резерви при нас. Опитваме да правим ротации и повече футболисти да взимат участие. Някои може и да искат повече да играят, но при нас отборът е важен. Берое е тим, който ще се подобрява и ще върви по възходяща линия”, завърши Томаш.