Лидерите във временното класиране в Първа лига Лудогорец и ЦСКА се изправят един срещу друг в четвъртфинален мач за Купата на България.

Двубоят е от 18.30 часа в Разград.

Можете да следите развитието на мача минута по минута GONG.BG.

Гледайте срещата пряко по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

Също така можете да слушате развитието на мача по Дарик радио.

Предстоящият двубой ще е първият от двата, които съперниците ще изиграят само в рамките на няколко дни. В събота, 6-и април разградчани и "червените" се сблъскват и в мач за първенството.

Двата състава са в здрава конкуренция за върха в Първа лига. Лудогорец е начело във временното класиране с 63 точки, а ЦСКА е втори с 60, което прави предстоящите мачове изключително интригуващи.

Мачът за Купата на България тази вечер е определян от мнозина като финал преди финала в надпреварата. В срещите за Купата Лудогорец има една победа, а ЦСКА - две, като головата разлика в трите изиграни мача е 4:3 за "червените".

Любо Пенев: Съдията? Интересно назначение

"И двете срещи с Лудогорец са важни, не само тези две, а и тези, които тепърва ще играем. Всички мачове са важни. Лудогорец има силни страни, но аз не обичам да ги споделям, това са джокери, които мога да дам на колегата. Знам какво ни предстои, заем стила им на игра, имат нов треньор, имат промени, виждат се, но ние се концентрираме изцяло върху това, което трябва да направим. За мен най-важното е ние какво ще направим, за да постигнем желаната цел", коментира старши треньорът на ЦСКА Любо Пенев преди мача с шампионите.

Пенев за първи път ще ръководи мач като треньор в Разград. Досега той не е имал гостуване на Лудогорец, докато водеще ЦСКА и Литекс.

Пламен Илиев се завръща срещу ЦСКА?

"Провокации винаги има. Срещат се характери на терена. Нормално е да има по-сериозни футболни стълкновения. Те са част от играта. Няма как да го избегнеш. По никакъв начин нито аз, нито футболистите ще подценим двубоя за Купата на България. Ясно е, че мачът за първенството е от по-голямо значение, но и срещата за Купата има стойност", заяви от своя страна треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев.

Голмайсторът на разградчани Клаудиу Кешеру е пред гол номер 100 на сметката си за тима във всички турнири.

Стоев: Може да има провокации, ЦСКА е в по-добра форма от Левски

В навечерието на срещата от ръководството на Лудогорец разкриха, че заедно с полицията в Разград ще вземат сериозни мерки за опазване на обществения ред преди, по време и след предстоящия мач с ЦСКА от 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Клубът напомни, че от съображения за сигурност фенове с артикули на гостуващия клуб няма да бъдат допускани в секторите с привърженици на домакините.

Крути мерки за опазване на реда заради Лудогорец - ЦСКА