Халфът на ЦСКА Греъм Кери бе награден за играч №1 на 24-ия кръг на efbet Лига в класацията на пресклуб „България“. Ирландецът завоюва приза след като реализриа две красиви попадения във вратата на Душан Перниш за победата на „червените“ над Берое с 2:0 на стадион „Българска Армия“.

Футболистът на „армейците“ събра 10 от общо 18 гласа, а негов подгласник с 6 гласа остана Клаудиу Кешеру, който също реализира две попадения в този кръг срещу Дунав при победата на разградчани с 5:1. По един глас събраха Радослав Кирилов и Матиас Курьор.

Кери благодари на своите съотборници и подчерта, че тази награда е за всички тях. Той не скри амбициите си да продължи да бележи попадения и да се нареди сред голмайсторите на първенството, но за него най-важното е отборът да продължи победния си път.

"Дори и да има слаби резултати, както се случи преди това, трябва да преследваме победата. Публиката на стадиона ще ни липсва в следващите 2 кръга, така както ни липсват медиите в залата, но дано ограниченията да паднат възможно най-скоро. Чувствам се един от отбора и се надявам по-често да играя като титуляр, за да отбелязвам още голове и да побеждаваме“, заяви Кери.

Той сподели още, че няма предпочитание за съперник в полуфиналите за Купата на България. "ЦСКА трябва да спечели Купата“.

А относно Лигата на нациите, в която България и родната му Ирландия са поставени в една група, Кери изрази надежда и двете страни да се представят добре.

"Чувствам се добре в България - на футболния терен и сред хората. Семейството ми също се чувства добре тук, а 5-годишният ми син ходи с желание на детска градина“, сподели още Кери.