Всички предричаха успех на Лудогорец. Ботев бе в ролята на аутсайдер във финала. В нея вярваха чудесните фенове на „канарчетата“, а от останалите – малцина.

Но това е финал с всичките характеристики, превръщащи този тип мачове в специални.

И Ботев го изигра много специално. Започна да се надиграва от първата минута, видимо спечели по игра първото полувреме срещу шампионите, след три големи пропуска вкара и гол, поведе. Направи перфектните 45 минути.

Вторите също бяха добри за пловдивчани, особено комбинацията за втория гол, вкаран от Вутов. Накрая бяха притиснати, но раздаването и дори късметът им помогнаха. 2:1 и заслужена победа за Ботев.

Какво показа Ботев в този мач? Да отбележим, че това бе един от най-добрите през сезона у нас, а заслугата за това бе основно на „канарчетата“. Те играха безстрашно, надъхано, атрактивно и в крайна сметка победно. „Жълто-черните“ излязоха със самочувствие срещу смятания за абсолютен хегемон у нас Лудогорец и го подчини.

Браво на Николай Киров и неговите момчета! Честито и на феновете!

Ботев постигна мечтата, а клет Лудогорец сгъна платната!

А Лудогорец? Дълго време приспиваните инстинкти за самосъхранение на терена, породени от превъзходството на отбора на родна сцена, се обърнаха срещу „зелените“. В много от пролетните мачове Лудогорец не излизаше пределно мобилизиран, но по правило взимаше своето. Големият аванс от точки в шампионата, отсъствието на евромачове в голямата част от този период, ако щете празненствата за титлата и вече стегнатите куфари на многото чужденци за ваканция, чувството за превъзходство над останалите, приспаните рефлекси...Всичко това изведе лудогорци с непълна мобилизация на терена на „Васил Левски“ и те заслужено бяха надиграни.

Петричев: Получихме урок, не си спомням толкова слаб наш мач

През второто полувреме шампионите излязоха с идеята да се коригират, но вторият гол на Ботев секна ентусиазма им. И едва в последните десетина минути видяхме познатия Лудогорец.

Твърде късно. Сами го отбелязаха след мача - „обица на ухото“. Дано да бъде такава за Лудогорец, наистина.