Президентът на Ботев Ангел Палийски разкри още една щастлива новина за феновете, буквално минути след спечелването на Купата на България срещу Лудогорец. Той не разкри името му, но сподели, че и досега е помагал, а и е уважаван бизнесмен. Името му ще стане ясно в началото на юни, когато и ще влезе във владение.

"Имахме проблеми за решаване, мисля че се справихме прекрасно с това. Тези проблеми изискваха своето време, има един човек до нас, който винаги ми е помагал. Винаги съм разчитал на този човек и никога не ме е изоставял и сме се разбирали той да ни помогне. Благодарности за него и финансовата му помощ", заяви Палийски пред DIEMA SPORT само за предаването "Домът на футбола".

Палийски: Не всичко е пари, бъдещето е светло!

"В началото на юни ще научите името на този човек, има процедурни неща за изчистване. Предстои джиросване на акциите, тогава ще съобщим името му. Доста неща напоследък казахме и обещахме, все не се получаваше и затова нека изчакаме още десетина дни, затова вярваме само на подписите."

Попълниха съвета на директорите на Ботев Пловдив

"Съдбата на Ботев е такава, че той винаги ще бъде силен. Това, че е изпадал в някакви кризи, е нормално. Но винаги Ботев е възкръсвал като феникс и е показвал силата си. Всички тези проблеми, които имахме, бяха споделени от всички и не се правеха драми. Всички чакаха момента си и ние го уловихме в точния момент. Съвсем заслужено празнуваме."

Ангел Палийски: Напуснах болницата, имам много работа с Ботев

"Искрено се надявам този отбор да запази своя колектив и следващия сезон да е още по-силен и още по-уверен. Не знам някой футболен отбор да има политик за собственик, говорим за известен бизнесмен, уважаван в средите си", сподели още Палийски по повод новия собственик на "канарчетата".

Той се върна и на триумфа на Националния стадион "Васил Левски", като разкри, че за него този успех никак не е изненадващ, защото всички в отбора са го очаквали и са се готвили за него от два месеца.

Ботев постигна мечтата, а клет Лудогорец сгъна платната!

"Тази Купа може би не е била очаквана от други хора, но за нас беше очаквана, От два месеца говорим за нея, момчетата се надъхваха. При всяка една сбирка споменавахме Купата. Те лично ми обещаха, преди 30 дни ми казаха, че ще ме поканят на финала и ще ми връчат Купата."

"Ние вярвахме в този финал, видяхте ентусиазма на момчетата и публиката. Емоциите са огромни. Пожелавам на всеки, който се занимава с футбол, да ги изпита. Това е най-скъпият спомен в живота ми и винаги ще си спомням този прекрасен ден", заяви Палийски и разкри какво му е давало увереност.

"Увереност ни даваше това, че Лудогорец по-рано станаха шампиони, а в такъв последен мач за сезона, половината им играчи вече мислено щяха да пътуват за родината си. Очаквахме физическата умора у тях, очаквахме мотивацията ни да бъде в пъти повече от тяхната. Тотално доминирахме, накрая вече силите не стигнаха, но момчетата геройски се справиха. Спечелиха жадуваната 35-годишна титла", заяви още президентът на тима и направи сравнение с финала преди три години, загубен именно от Лудогорец.

"Различното в предния финал преди три години беше, че буквално до преди дни имахме тежки проблеми. След един разговор, след обясняване на ситуацията в клуба те не измрънкаха за пари и затова ние им се отблагодаряваме. Силата на този отбор е мъжкарството. Киров сплоти уникален колектив, те са приятели, помагат си, няма звезди."

"Преди три години имаше много звезди, а сега в съблекалнята всички са едно цяло. Здравият колектив е основата, а подкрепата на прекрасната ни публика помогна, тя винаги е била 12-ият ни играч", завърши Палийски.