Ботев Пловдив тръгна по безапелационен начин в турнира за Купата на България и разгроми втородивизионния ЦСКА 1948 в мач от 1/16-финалите. Резултатът отговаря напълно на показаното на Националния стадион „Васил Левски”, след като хората на Николай Киров диктуваха събитията, а опонентът не предостави нещо специално на зрителите. Серкан Юсеин даде тон за успеха на Ботев в третата минута, а Андон Гущеров изравни в 21-ата. В самия край на полувремето Лъчезар Балтанов донесе аванса на Ботев на почивката, а с още едно попадение в 68-ата минута направи резултата класически. Секунди по-късно се разписа и Стивън Петков, който оформи крайния резултат в София.

Дуелът можете да наблюдавате по DIEMA SPORT oт 19,00 часа, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Ботев стартира вихрено срещата и откри резултата на Националния стадион още в третата минута. Капитанът на „канарчетата” Тодор Неделев видя по прекрасен начин Серкан Юсеин, който пое умело и завърши по перфектен начин, за да даде аванс на гостите от Пловдив.

ЦСКА 1948 Ботев Пловдив

източник: lap.bg

Възпитаниците на Петко Петков започнаха да играят по-уверено след 15-ата минута и започнаха да поглеждат по-смело към вратата на опонента си. Така се стигна до 21-ата, когато стрелецът на домакините Андон Гущеров бе намерен в наказателното поле и с прецизен шут матира Иван Чворович, за да възстанови равенството на „Васил Левски”.

ЦСКА 1948 Ботев Пловдив

източник: Илиан Телкеджиев/lap.bg

Хората на Николай Киров реагираха мигновено и в 31-ата минута Кристиян Добре видя непокрития на дузпата Тодор Неделев. Капитанът на Ботев стреля с десния крак, но топката придоби фалцова траектория и премина край дясната греда на ЦСКА 1948.    

В последната минута на редовното време влезлият като резерва Лъчезар Балтанов отново даде аванс на Ботев. Тодор Неделев достави по прекрасен начин топката от свободен удар към непокрития Балтанов, който отблизо матира Диян Вълков и направи 2:1.

Втората част стартира отново с по-сериозен превес от гостуващия тим, като в 55-ата минута Тодор Неделев бе намерен на границата на наказателното поле и отправи топовен шут, но вратарят на домакините Вълков реагира добре и изчисти в корнер.

Така се стигна до 68-ата минута, когато в рамките на 60 секунди активът на Ботев набъбна на три гола. Първо в 68-ата минута Афонсо центрира меко към Балтанов, а той засече отблизо с глава и покачи за 3:1. Последва изпълнение на начален удар от ЦСКА 1948, а футболистите на Петков Петков изгубиха детински топката. Ботев създаде бърза атака чрез влезлия като резерва Стивън Петков, а той с истинска „бомба” порази вратата на втородивизионния тим за четвърти път – 4:1.

ЦСКА 1948 Ботев Пловдив

източник: Илиан Телкеджиев/lap.bg

До края на срещата нямаше сериозни опасности пред двете врати, като само Диян Петков и Станислав Шопов се отличиха с удари, които бяха лесно отразени от вратарите на двата тима. 

43 снимки

ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив 1:4

0:1 Серкан Юсеин 3'

1:1 Андон Гущеров 21'

1:2 Лъчезар Балтанов 45'

1:3 Лъчезар Балтанов 68'

1:4 Стивън Петков 69'

ЦСКА 1948 (5-3-1-1): Диян Вълков – Богомил Дяков, Апостол Попов, Евгени Зюмбюлев /к/,  Димитър Буров, Тони Стоичков –  Диян Димов, Янко Сандански, Веселин Васев – Томислав Павлов - Андон Гущеров

Старши треньор: Петко Петков

Ботев Пловдив (4-3-3): Иван Чворович – Джонатан Соуса, Димитър Пиргов, Костадин Ничев, Филип Филипов – Радослав Терзиев, Серкан Юсеин, Тодор Неделев /к/ - Кристиан Добре, Густаво Афонсо, Антонио Вутов

Тренор: Николай Киров

Главен съдия: Георги Николов (София)

Стадион: "Васил Левски", (София)