ЦСКА достигна до финала на Републиканското първенство за юноши старша възраст (р.1988) след нулево равенство в полуфинала реванш срещу Литекс, игран в Ловеч.

Преди няколко дни в първата среща като домакини младите „армейци” разбиха съперника си с 3:0, като по този начин почти обезмислиха втория мач. Така на финала ЦСКА ще влезе в издание на „вечното дерби” срещу Левски.

Мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски”, в понеделник (9 юли) от 19.30 часа. Според заложения в наредбата план, финалната среща при тази възрастова категория бе предвидена да се състои в Сливен, но след класирането на ЦСКА и Левски щабовете на двата отбора се споразумяха за вариант в София.

Това ще бъде и последния двубой с екипа на ЦСКА на Михаил Александров, който след него ще пътува за Ливърпул, за последни преговори и подписване на договор с „мърсисайдци”.

Това е втори финал за „червената” футболна школа, след като вчера юношите младша възраст победиха и във втория мач Ботев Пд с 2:0 и с обще резултат 6:1 се класираха за финала, където ще срещнат Пирин 2001. Мачът е в Севлиево, в неделя и започва в 18.00 часа.