Треньорът на Металург Скопие Жикица Тасевски коментира специално за Гонг току-що изтегления жребий, който противопоставя неговият отбор на Локомотив Сф във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Наставникът сподели, че е близък приятел с кондиционния треньор на ЦСКА Иван Йовановски и даже е бил поканен и е присъствал на купона на „червените“ за победата им над Левски с 3:1 на „Герена“ тази пролет.

„Можеше да ни се падне и по-силен и, по-слаб съперник при жребия. Локомотив Сф е известно име в европейския футбол. Нашият отбор за втора поредна година ще играе в Европа. Завършихме втори в първенството на Македония и спечелихме купата на страната. Три кръга преди края все още бяхме в битката да титлата. За нашите македонски условия Металург има добър отбор. Спрямо българското първенство обаче македонското е с класа по-слабо. В състава ни има двама чужденци – един сръбски стопер и един черногорец. От днес сме на подготовка в планината Маврово, където ще изиграем няколко контроли с македонски тимове. А на 6 юли ще гостуваме на Партизан Белград. Трудно ми е на този етап да кажа какви са ни шансовете срещу Локомотив Сф, но сблъсъкът е в две срещи, така че всичко е възможно“, заяви Тасевски.

Той добави, че мачът в Скопие ще се играе на изцяло обновения стадион „Филип Втори“, а неговият отбор не се радва на голяма и многобройна подкрепа от феновете.