Локомотив София ще се изправи срещу Металург Скопие във втория квалификационен кръг от турнира Лига Европа. Това стана ясно днес, по време на тегления жребий в централата в Нион.

„Железничарите” от София ще бъдат гости в първия мач, който е на 14 юли, а на 21 ще приемат своя противник на стадион „Васил Левски”.

На 15 юли ще бъде изтеглен жребият за третия квалификационен кръг на Лига Европа, когато Левски ще научи съперника си, както и евентуално на Литекс и Локомотив София.

Металург Скопие е създаден през 1964 година, а стадионът му „Железарница” е с капацитет 3000 души. Старши треньор на тима е Жикица Тасевски.

През изминалия сезон, Металург завърши на второ място в македонското първенство. За първи път в историята си пък клубът спечели Купата на страната, след като на финала победи с 2:0 Тетекс (Тетово).

В отбора на Металург от 2010 година играе бившият футболист на Славия Александър Тенекеджиев. Македонецът, който е роден през 1986 година, носеше екипа на „белите” от София между 2003 и 2005 година.

Съставът на Металург е изграден предимно от местни македонски футболисти. Домакинският екип на отбора е изцяло в зелено, а този за гостуванията е в бяло.