Спортният директор на АИК Стокхолм Йенс Арденсон призна пред авторитетния шведски вестник „Афтон Бладет”, че тимът може да бъде изхвърлен от европейските клубни турнири за ексцесиите след домакинския мач с Левски от Лига Европа.

„Има такъв риск, но се надявам, че това няма да се случи”, каза Андерсон, след като фенове на домакините атакуваха и потрошиха с павета автобуса на българския тим, след като се сбиха с полицията, като по-чудо нямаше сериозно пострадали.

Делегатът на мача Жорж Люхингер от Лихтенщайн също не изключи възможността АИК да бъде изваден от Лига Европа. „Това е най-лошото, което може да се случи”, заяви Люхингер.

„Не бих искал това да излиза от моята уста, но тук имате сериозни проблеми”, каза още делегатът на снощния двубой.

Припомняме, че президентът на Левски Тодор Батков и още двама човека от тима на сините пострадаха леко при инцидента. Представителите на УЕФА и чешките съдии на мача също бяха нападнати от шведските хулигани.

Длъжностните лица от УЕФА дори разкриват, че са били нападнати от 4-5 човека, но полицията се е намесила бързо и не се е стигнало до по-сериозен инцидент.

„Афтон Бладет” цитира и президента на Левски Тодор Батков, който заяви, че ще сигнализира за инцидента лично боса на УЕФА Мишел Платини, както и журналистката от Гонг Ирина Русева, която пояснява, как съдиите са били евакуирани в подземията на стадион Росунда заедно с българската делегация.

Дори УЕФА да изхвърли АИК Стокхолм от евротурнирите, то реванш в София ще има, тъй като трябва процесуално време, за да може европейската централа да вземе такова тежко решение.