Левски успя да опази мрежата си суха в първия мач срещу АИК в плейофа за Лига Европа. Пред около 10000 зрители на стадион „Росунда” в Стокхолм „сините” стигнаха до 0:0 срещу шведския си противник. Така, всичко между двата отбора ще бъде решено след една седмица в София.

В стартовия състав на Левски изненадата бе решението на Ясен Петров да остави Георги Петков на пейката. Така, като титуляр започна Божидар Митрев, който с изключение на една ситуация през първото полувреме, показа на няколко пъти класа и опази мрежата си суха.

Много активен бе Жоазиньо, който направи няколко от марковите си пробиви по крилата, но и след тях, българите не успяха да вкарат. Звездата Гарра Дембеле също не успя да покаже голова форма срещу шведите. Сравнително добър мач направи и дефанзивния полузащитник от Холандия Сержиньо Грийн, който цял мач подканяше своите съотборници да бъдат по-активни, да се изтеглят напред и да притиснат противниковите играчи.

Левски започна срещата плахо с много брак в играта. Шведите пък бяха много нахъсани и натиснаха „сините”. Въпреки предимството в играта, домакините не успяха да стигнат до гол. След около половин час, футболистите, водени от Ясен Петров се окопитиха и изравниха играта.

След почивката, през по-голяма част от второто полувреме, Левски съвсем укроти своя противник и бе по-добрият тим на терена.

Ясен Петров извърши и трите си смени, като една от тях бе и принудителна. На мястото на Дани Младенов, който получи тежък удар, се появи Александър Киров. Преди това Александър Александров замени Дарко Тасевски. Македонецът не бе на обичайното си ниво. Последен в игра за българите се появи Шакиб Бензукан на мястото на капитана Владимир Гаджев.

В последните минути на двубоя, домакините се опитаха да натиснат Левски, но до по-сериозно положение пред вратата на Митрев не се стигна.