Жестока битка чака Левски на Георги Аспарухов другия четвъртък. Това разбрахме след 0:0 в Стокхолм. АИК безспорно е най-добрият тим, срещал „сините” този сезон. Нормално, на „Росунда” бе адски тежко в първите 30 минути, после ясно се видя, че Левски може да влезе отново в групите на Лига Европа.

Много грапавини във всички игрови линии попречиха на българския отбор да стигне до гол, защо не и до победа още в шведската столица. Но не бива да бъдем и все прекалено взискателни към нашите отбори. Защото АИК не е гранд в Европа, но е силен тим, което прави нулевото равенство от снощи нелош турнирен резултат.

На Герена другата седмица по същото време Левски трябва да е по-спокоен, по-умен, по-хитър, по- агресивен, за да е и по-добър в голямото надлъгване с шведите. Остава и публиката да подкрепи „сините” с пълни трибуни. Защото от мрънкане и мрачни прогнози няма смисъл. Шансовете Левски да отстрани АИК са реални. Стига отбор и публика да си повярват.

Левски гради нов отбор. И той не е лош. Може да стане много, много добър. Може и да не стане. Но е хубаво да виждаш, че има потенциал. Това е най-важното.