Старши треньорът на Спортинг Пауло Сержио даде задължителната си пресконференция преди мача с Левски в турнира Лига Европа. Ето част от това, което специалистът сподели тази вечер в София:

-Както във всеки мач, така и в този, Спортинг има достатъчно висока мотивация за успех. Когато футболистите излязат на терена, те винаги имат амбицията да печелят територия и да взимат своите мачове. Това е нашата мотивация, тя винаги е една и съща, няма нищо по-различно. Не мога да кажа единайсетте, които ще пусна, защото все още имам някакви съмнения, а и все пак има още една възможност пред футболистите, предстоящата тренировка. Всеки, който играе утре трябва да покаже на треньорското ръководство, че заслужава да е титуляр. Вярвам във всички, които ще почнат двубоя, ние трябва да играем като сплотен отбор. Спортинг винаги има една цел, да си печели мачовете. Казусът с Лиедсон е следният, той просто не е готов за този мач, имаше проблем в последната среща. При Даниел Карисо има друг проблем, той е заплашен от санкция, ако получи нов жълт картон, което може да го извади от някой мач в елиминациите. Не ни се поемаше такъв риск. Той имаше и дребен проблем, който решихме, че е добре да отстраним сега. Ето защо остана в Португалия. Всички други са тук и нямат никакви пречки, за да играят.

-Г-н Пауло Сержио, какво ви е мнението за българския съперник Левски?

-Ние уважаваме много всички наши противници в групата. Левски е един много добър отбор, който е съставен от качествени футболисти. Ние добре знаем, че този мач ще бъде труден. Те играят доста по-добре тук на своя терен. Те ще бъдат още по-мотивирани, което ще направи нещата по-трудни за нас. Всичко това може да спомогне, за да наблюдаваме спектакъл в този мач.