Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков очаква за мача със Спортинг да има около 10000 зрители. Лошото време и липсата на интрига са двете причини, според него, които няма да напълнят стадион „Георги Аспарухов”.

„Полагаме всички усилия да подготвим терена за едни нормални условия за мача” - сподели Баждеков - „Нямаме техника да почистим леда около стадиона, но на трибуните ще направим всичко възможно зрителите да се чувстват добре. В Белгия условията бяха много тежки и на терена и на трибуните.”

За един ден и половина, откакто се продават билетите за мача със Спортинг, от клуба не забелязват особен интерес към тях. Каква е причината? Цените на билетите, липсата на интрига или лошото време?

„Причините за по-слабия интерес са няколко” - счита Баждеков - „На първо място е липсата на интрига в утрешния мач. Метеорологичните условия също отказват много хора да бъдат на стадиона. Относно цените на билетите ще кажа, че тези цени са уточнени с УЕФА от преди 4 месеца. Отпечатани са предварително по техни изисквания. Формата за отпечатване е съгласувана с тях. Цените са същите и не са по- високи от последното домакинство с Лил, когато имаше над 24000 зрители на стадиона. За мен, който обича Левски и вярва в отбора, трябва да го подкрепи в този мач. За сравнение цените в Белгия бяха 45 евро за техните привърженици и те напълниха две трети от стадиона.”

Баждеков разкри, че към сряда по обяд Левски е продал само 2000 билета, като в тях влизат и хората с абонаментни карти. Той се надява на стадиона в четвъртък да има около 10000 зрители.

„Играчите имат настроение за реванш” - коментира Баждеков - „Те ще се опитат да покажат, че голямата загуба в Лисабон бе незаслужена. За мен обичта към клуба и отбора и вярата в нашите футболисти ще им помогне да дадат всичко от себе си да зарадват хората, които ще ги подкрепят.”

Остава в четвъртък да се разбере доколко Левски ще бъде подкрепен от феновете си срещу Спортинг Лисабон и доколко ще бъдат създадени добри условия за привържениците си на трибуните и подстъпите към тях.