Приключва ли българското участие в Лига Европа тази вечер? Отговор на този въпрос ще даде родният шампион Лудогорец в реванша на битката от 1/16-финалите от турнира срещу Милан на "Сан Сиро". 

Солидна агитка ще окуражава Лудогорец в Милано

Най-нормалното нещо би било това да стане факт. Особено като се има предвид резултатът от първия мач - 3:0 за колоса от Милано. А и фактът, че "росонерите" излязоха от кризата и са хвърлили всички надежди именно в този турнир, за да се докопат до място в Шампионската лига следващия сезон. 

Кампаняро: Не бива да допускаме грешките от първия мач

Но точно комфортният аванс от първия двубой може да даде малка надеждица на родния шампион. Не да елиминира "червено-черните", но поне да запише победа над тях. Това би била поредната златна страница в историята на Лудогорец в Европа. 

Херо: Смехотворно е да си пожелая да отстраним Милан

Наставникът на италианците Дженаро Гатузо ще предприеме редица рокади в състава, като ще промени минимум половината участници от Разград след подкования краен успех. Причината за промените е предстоящият голям сблъсък с Рома в неделя в Серия А. 

Херо с нестандартен ход преди мача с Милан

В същото време, треньорът на Лудгорец Димитър Димитров ще заложи на максимално най-добрия състав, с който може да разполага, за да се раздели с чест и достойнство с европейското участие за този сезон. 

Гатузо: Лудогорец идва за победа

Евентуалното елиминиране на Милан би било и най-големият подвиг от български участник в Европа в цялата история на родното участие след наваксване на изоставането от първия мач. Досега роден представител никога не е успявал да продължи напред в реванша след 0:3 у дома, особено срещу някой от колосите на Стария континент. 

Двубоят на "Сан Сиро" е от 22.05 часа и около полунощ ще знаем, ако не друго, дали поне няма да станем свидетели на първата българска победа над Милан в неговия храм. Досега само Академик е успявал да бие "росонерите", но в София. Левски пък му е изкопчвал равен, а само ЦСКА се е дънил тотално срещу тях и не е записал никакъв актив.