С минута мълчание в памет на починалите Павел Панов и Георги Марков започна пресконференцията на Локомотив Сф. И двамата са работили в клуба от "Надежда", като Марков бе капитан и изпълнителен директор на тима.

Шампионатният двубой с Оборище в събота от 14 ч. ще стартира също с минута мълчание в памет на двамата изтъкнати български футболисти. Играчите на Локо Сф ще носят черни ленти с инициалите ГМ - на Георги Марков. Освен това мачът ще бъде спрян в петата минута, за да може публиката да отдаде с аплодисменти почит на паметта на футболиста, който носеше именно номер 5.

"Целта ни е поставена ясно още в началото на първенството, а тя е първото място и промоция в Първа лига, баражите също са вариант. Ще бъде много тежка битка с отборите на Царско село, Ботев Вр и Монтана, не изключвам също и Несебър. С помощта на 6-те нови попълнения се надявам да постигнем целта си. По отношение на подобренията на нашия стадион след поставянето на информационното табло, следващата логична стъпка е поставяне на осветление. Но ще караме едно по едно."

"Искам да благодаря специално и на Лудогорец, благодарение на постъпленията от който сега клубовете от Втора лига на практика вързаха бюджета си, а някои от тези в Първа - го осигуриха поне на 30 процента. В България сме свикнали да плюем и хейтим, но аз искам да изкажа благодарности на Лудогорец. Надявам се скоро да имаме 2-3 български отбора, които ни представят успешно в евротурнирите", сподели президентът на Локо Сф Иван Василев.

Изпълнителният директор на клуба Бойчо Величков пък представи новите екипи на отбора за пролетния полусезон - в традиционното червено-черно и в бяло-черно райе.