Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров –Херо показа трезва преценка и призна, че би било смехотворно да си пожелае неговият тим да отстрани Милан в 1/16-финалите на Лига Европа. След пасив 0:3 от първия мач в Разград старши треньорът на шампионите разчита на това да види добра игра от възпитаниците си.

При всички положения Херо заяви, че играчите му ще подходят напълно професионално и ще дадат максимума въпреки, както той сам ги определи, „нулевите шансове за класиране”.

„Не мога да гадая дали ще има подценяване от страна на Милан. Ние сме длъжни да подходим максимално сериозно и отговорно в този мач, защитавайки честта не само на нашия клуб, а и на клубния футбол в България”, коментира Димитров.

Кампаняро: Не бива да повтаряме грешките от Разград, струваха ни скъпо

„Лукоки е един добър футболист. Играч, който притежава доста скорост и бързина. Вкара доста важни голове в тазгодишното участие в Лига Европа – срещу Хофенхайм, срещу Брага. Той е един завършен играч, който помага много на нашия отбор.”

„Колкото и да са нулеви шансовете ни за класиране, ние сме длъжни да отговорим професионално на това предизвикателство, което Милан представлява. Ще  се опитаме да играем нашия, добрия футбол, който сме показвали неведнъж. Най-важно е да бъде качествена играта.”

„Ако трябва да бъда честен, иска ми се повече късметът да бъде на наша страна, да не е както на мача в Разград – да допуснем голове в последната минута на първото полувреме, а после и в последната минута на мача, а също и дузпата. За мен това беше една непредизвикана дузпа. Ако успеем да избегнем тези моменти, ще бъда щастлив. Дано късметът този път бъде на наша страна.”

Херо с нестандартен ход преди гостуването на Милан

 „Естествено, че моето мнение ще бъде пристрастно. Ще се опитам да бъда максимално точен: загубихме първия мач не само защото шансът и късметът не бяха на наша страна. Загубихме преди всичко заради класата на футболистите на Милан във важните и решаващите моменти, когато успяха да реализират своето преимущество. Благодаря на Дженаро Гатузо за хубавите думи, но ние трябва да анализираме и отчитаме нашите грешки. Не бива да допускаме такива наивни грешки като тези от първия мач.”

„Знаете, че имаме Клаудиу Кешеру, който е наказан за още 1 мач и няма да играе утре. Добавям към това и контузията на Лукас Саша. По мнението на нашия лекарски екип той ще отсъства между 2 и 3 седмици.”

„Какъв резултат очаквам утре? Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Ако кажа, че желанието ми е да отстраним Милан, това ще прозвучи много смехотворно в ушите на хората. Търся преди всичко добра игра, това е основното, а ако имаме шанса да спечелим нещо, ще бъда доволен”, завърши Димитров.