Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира цялостно ситуацията в тима след завръщането на отбора от Латвия, където „червените“ надвиха трудно, след изпълнение на дузпи, Лиепая, като по този начин се класираха за третия предварителен кръг в Лигата на конференциите.

Това бе и дебютен успех за Младенов след завръщането си начело на ЦСКА. Както е известно, столичани ще срещнат хърватския Осиек в следващия кръг на турнира.   

„Мисля, че отборът поддържаше една добра дисциплина, бяхме компактни. Имахме възможността да отбележим при ситуацията с Кайседо, но не се получи. Надявам се отборът да се развива положително оттук нататък, защото опциите ни са много малко. Надявам се контузените футболисти да се възстановят по най-бързия начин, за да имаме повече опции и по-голяма дълбочина в състава“.

„Във всеки случай не искам да виждам отбора такъв, какъвто го видяхме вчера. По-рационален. Надявам се със състезателите, които ще се върнат след контузия, да подобрим и конкуренцията, и по-голяма агресивност и скорост в играта, защото сме по-мудни отколкото трябва“.

„Всичко, каквото е необходимо, ще го направим. Имаме екип от добри специалисти и в това отношение мисля, че ще справим добре“.

„Ще разучим противника. Вече сме в процес на организация човек да пътува, да гледа мачове. След като се запознаем с противника, тогава мога да го коментирам. Нямам такова желание сега, защото не познавам противника. Даже не съм се и замислял кой ще ни се падне, защото бях изключително концентриран в моя отбор, тъй като времето ни беше много малко. Ние все още не се познаваме със състезателите. Врем ще ми трябва. Както на мен, така и на тях, за да можем да свикнем един с друг. Времето обаче в ЦСКА е ограничено, да не кажа никакво. В ЦСКА трябва да има положителни резултати, без значение кой е на кормилото“.

„В ЦСКА винаги е имало напрежение, във всеки един момент. Когато отборът е в добро състояние или лошо състояние. За съжаление аз го поемам в такова състояние, но надявам се бързо да изправим състезателите – и контузените, и функционалното им състояние, за да имаме повече агресия и скорост. За всичко това е необходимо време. Правим всичко възможно, за да подобрим всичко това“.

„Всички отсъстващи са сериозни. На Варела, може би, е с най-тежката контузия. Възможно е след две седмици да почне да тренира, а може и по-рано. Утре ще имаме среща, ще получа повече информация, тогава мога да бъда по-конкретен“.

„Нормално е след победа футболистите да се радват. Ние също сме много доволни, защото знаем какъв тежък момент се намирахме. Една загуба или отпадане щеше да се отрази негативно на психиката на състезателите. Това, което направиха някои фенове, много сериозно се почувства психологически от страна на футболистите. Потрудихме сме да вдигнем духа и самочувствието им. Надявам се след тази победа нещата да са отминали, да имат нужното самочувствие и увереност, защото това е част от играта и без това футболистите губят качествата си на 30-40%. Не трябва повече да се получават такива ситуации каквито се получиха в ЦСКА. Защото това е не само необичайно, но и не му отива на ЦСКА. Феновете трябва сериозно да се замислят и това повече да не получава, защото дава отражение не само на състезателите, а и на имиджа на клуба, което е много важно“, завърши Младенов.