Защитникът на ЦСКА Валентин Антов сподели след завръщането на тима в България оценката си от мача с латвийския Лиепая. Както е известно, „червените“ трябваше да минават през драмата с дузпите, за да стигнат до третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

„Оценката ми е – важното е, че бихме. Разбира се, има много какво много да надграждаме – и физически, и технически, като цяло в играта ни. Важното е, че взехме този труден мач и сега ще има време да надградим и да работим върху нашите проблеми. Надявам се, с течение на сезона, да влизаме във все по-добра форма“.

„Както не успяхме да отбележим гол, така имаме и много други проблеми, които се коментират в отбора. Търсим най-бързия начин да ги оправим, за да се справяме добре в мачовете. Както казах, само имаме достатъчно време, много сме мотивирани да започнем да играем по-добре и не само да печелим мачовете, а и да го правим с по-добра игра“, сподели Антов.

В следващия кръг „червените“ ще се изправят срещу хърватския Осиек:

„Да, определено. Осиек са един много силен отбор. Преди две години спечелихме с дузпи и беше много труден мач. Сега няма да е по-различно, но ние сме готови. Търсим да стигнем, поне, до групите. Даваме всичко от себе си и със сигурност ще е труден мач, но мисля, че можем да се справим“.

Бранителят коментира и треньорската рокада с завръщането на Стойчо Младенов начело на отбора:

„Разбира се. В тези моменти винаги е трудно. Винаги е мотивиращо, когато идва нов треньор. Не е хубаво да се сменят често, но това е футболът. Няма значение кой е треньор. Ние сме футболисти, това ни е работата и трябва да даваме всичко от себе си и се надявам да се справяме все по-добре“.

„Не мога да коментирам точно това. Дадохме всичко от себе си, спечелихме мача, така че явно не са се отразили негативно. Както казах, имаме много какво да надграждаме, да се напасваме със стила на новия ни старши треньор. Сигурен съм, че ще показваме по-добро лице занапред“.

Антов сподели подробности и за своята контузия в окото:

„Има ги във футбола тези неща. Консултирахме ги с доктор, така че няма никакъв проблем да играя. Радвам се, че успях да направя един хубав и пълен мач, да вземем тази важна победа за нас и да се възстановяваме за следващия мач другата седмица“.

Накрая той пожела успех на българските състезатели на Олимпийските игри в Токио:

„Ние сме българи, подкрепяме се. Трябва да даваме всичко от себе си и всеки успех е добре дошъл, защото не са толкова много. Стискаме им палци да се справят колкото се може по-добре“, заяви Антов.