Трансферите на Нелуц Рошу и Жорди Гомес изравниха силите между Левски и Хайдук. Това заяви българската футболна легенда Красимир Балъков, който познава отлично и двата отбора. В интервю за slobodnadalmacija.hr той обясни, че не знае как ще се включат новите попълнения в играта на "сините", но е сигурен, че с тях Левски ще бъде много по-силен отбор в сравнение с миналия сезон.

В средата на юни, веднага след изтеглянето на жребия, мнението на Бала беше съвсем различно. Тогава той смяташе, че тимът от Сплит е големият фаворит, но явно сега е променил мнението си. Иначе в Хърватия го търсят за мнение, защото е бивш наставник на Хайдук, а и следи отблизо родния шампионат като съветник на ЦСКА. 

Иван Вуцов: Хайдук не би трябвало да има проблем с Левски

"В България ме приеха като враг, когато след жребия казах, че е логично Хайдук да продължи напред. Бях честен, но журналистите, които са левскари, посрещнаха това на нож. В медиите много неща се преувеличават, а аз не съм казал нещо различно от честното ми мнение. Днес бих казал, че шансовете вече са равни, защото Левски се подсили с испанеца Жорди Гомес и румънеца Нелуц Рошу."

"Няма как да знам в какво физическо състояние са двамата, но е логично да играят. Левски не ги привлече за друго. Гомес е добре познато име. Той е качествен халф, който прекара по-голямата част от кариерата си в Англия и направи няколко големи трансфера. Гомес е опитен халф, който ще вдигне нивото на отбора. Рошу също е известен."

Името Левски буди само респект в Хърватия

"Той идва от шампиона на Румъния и за него беше платена компенсация, което Левски прави много рядко напоследък. Въпросът е дали двамата са се приспособили, преди да ги хвърлят в битката. И аз се питам сам себе си как би изглеждал Левски с тях двамата в състава си, но те изглеждат като добри футболисти. Публиката очаква Левски да се върне на правилния път", каза бившият капитан на българския национален отбор.

Според него, в момента Хайдук трябва много да внимава срещу "сините". Иначе в хърватския щаб цари еуфория преди мача и настроение за лек успех, поне що си личи от изказванията на играчите напоследък. 

От Хайдук: Левски не е нищо особено, ще ги разгромим!

"Левски е много амбициозен клуб. Това е съвсем нормално, защото е голямо име, а с тези трансфери става ясно, че амбициите им не са без покритие. Хайдук трябва да внимават много, защото срещу тях се изправя отбор, който навлиза във форма и се готви сериозно за новия сезон. Както и за европейски мачове", добави бившият треньор на Хайдук.

На въпрос относно работата на Николай Митов и Даниел Боримиров, той отговори: "Не бих искал да говоря за моите колеги, но Митов има своите идеи. Той е добър мотиватор, а понякога точно това е нужно. На мои колеги мога да пожелая само успех. С Боримиров сме част от "златното" поколение на българския футбол, а и двамата сме играли в Германия - той за Мюнхен 1860, а аз за Щутгарт."

Игор Томашич: Хърватин съм, но по- голямата част от мен е за Левски

"Той работи със страст и амбиция, а освен това е отдаден на професията си. Има ясно изградена стратегия и иска да остави следа в Левски. Последните трансфери са доказателство за това, защото феновете не ги очакваха. Те също така показват, че Левски иска да се промени изцяло тази година и да бъде много по-силен от миналата", сподели Балъков и направи съпоставка между българския и хърватския шампионат и сравни ролите на двата тима в тях.

"В последните години в България доминира Лудогорец, а Левски е в идентична позиция като Хайдук. Това е голям клуб и голямо име, а фенската маса подкрепя думите ми. Те обаче все още не могат да нарушат доминацията на Лудогорец и да спечелят титлата. Сега, след последните им трансфери, вече мога да бъда категоричен, че този Левски няма да бъде същият от миналия сезон."

В Левски тайно мечтаят за групите на Лига Европа

"Не знам колко по-добри ще бъдат, но мачовете с Хайдук ще ни дадат някои отговори. Само времето ще покаже накъде е поел Левски като клуб. Със сигурност обаче са по-силни", заяви Балъков и накрая сподели защо според него е бил посрещнат на нож за коментарите си през юни. Той смята, че причината е свързана с работата му за ЦСКА. 

"Мисля, че приеха думите ми по-остро, защото съм по-близо до ЦСКА. Сигурно това е причината. Знаете как е при съперничества като това между Хайдук и Динамо. Всеки приема нещата така, както иска. Ще бъде логично Хайдук да продължи напред. В Сплит оставих добри спомени и добри приятели. В България не съм враг на никого", завърши той.