Легендата на Левски и българския футбол Иван Вуцов не е оптимист за представянето на "сините" в предстоящите им битки с Хайдук във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Според Вуцата, хърватите не би трябвало да имат проблеми да продължат напред в надпреварата. 

Гомес и Рошу излизат срещу Хайдук

Бившият играч и треньор на Левски работи и в гранда от Сплит преди три десетилетия, затова авторитетното местно издание "Ютарни лист" го потърси за коментар за предстоящите битки. И той сподели, че според него Левски е станал по-силен този сезон, но не достатъчно, за да се справи с Хайдук. 

Вутов на линия за мача с Хайдук

"Левски има изключително много нови футболисти, в сравнение с миналия сезон. Много неща се промениха. Те все още се обиграват. По мое мнение, те са по-добри от миналата година, подобрили са се. Мачът със Сутиеска в Никшич беше добре контролиран от тях, продължиха заслужено напред. Но аз мисля, че Хайдук няма да има проблем с Левски и би трябвало да се класира", заяви Вуцов пред "Ютарни лист" и продължи с коментара си, говорейки за представянето на нападателя Жуниор Мапуку. 

Вутов, Буш и Сандберг на облекчен режим в Левски

"Този играч изглежда по-добър от останалите, но не е някаква световна класа. Движи се много, помага напред, назад, със сигурност може да играе футбол, но не е чак толкова квалитетен. Също така, в целия тим няма играч от висока класа, мисля, че всички играят по-скоро отборно. Говори се, че ще играят новите Нелуц Рошу и Жорди Гомес, но аз не ги познавам. Според медиите, те са много силни", сподели още бившият треньор и футболист. 

Новият "син" ас сметнат за голям удар на бивш свой тим

За последно Иван Вуцов отиде на "Полюд" през 1999 г., когато беше предишната среща между Левски и Хайдук. Тогава "сините" завършиха 0:0 в Сплит, а две седмици по-късно в София смачкаха именития си опонент, който няколко години преди това игра 1/4-финал в Шампионската лига, с 3:0. 

Хайдук разкри: Шведът Ал Хаким ще свири с Левски

"Преди 17 години бях повикан от Левски като специален гост за този мач. Сега не е така. От тогава много неща се промениха в клуба, вече не съм в добри отношения с ръководството. Иначе вече не познавам много Хайдук или хърватския футбол. Знам само, че Риека стана шампион, а Ивайло Петев води Динамо Загреб. Голямото дерби си остава между хайдук и Динамо, както беше и по мое време", сподели още Вуцов. 

Изясниха се началните часове за реваншите на Ботев и Левски

Мачът в Хърватия сега няма да се играе на "Полюд" заради музикален фестивал, а на малко стадионче в покрайнините на Сплит. Според българския специалист, това не е добре. 

Балъков: Логично е и вярвам Хайдук да бие Левски, но не се знае

"Казвате, че има някакъв фестивал? Това е жалко! Щеше да е хубаво "Полюд" да е пълен, тогава щеше да има и поне 1000 фенове на Левски. Сега ще са малко. Спомням си много добре Сплит от едно време, когато бях тук. Имам само хубави спомени. Хайдук е голям клуб, с верни запалянковци и е много добре организиран", сподели Вуцов, след което коментира и по общи неща, свързани с Левски, Красимир Балъков и Христо Стоичков. 

Името Левски буди само респект в Хърватия

"Боримиров сега е спортен директор на Левски. Той беше силен футболист, дълго време игра в Германия и знае добрите им практики. Сега той стяга изцяло нов отбор и е в началото на задачата си. Треньор е Николай Митов, който не беше кой знае какъв футболист, но разбира играта."

Нелеп инцидент извади Вутов от мача със Сутиеска

"Колкото до Балъков, който беше треньор тук, аз съм тренирал и него. Той също много разбира футбола, все пак беше в Щутгарт. Питате ме и за Стоичков, но той е в Америка, журналист е там, рядко се прибира в София. А за мача сега, нямам претенции кой да победи, само искам да стане хубав мач с красив футбол", завърши Вуцов пред "Ютарни лист".