Литекс ще се изправи в третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу победителя от двойката между отборите на Биркиркара (Малта) и Жилина (Словакия).

В първия мач доста изненадващо Биркиркара спечели с 1:0 и има минимален аванс преди реванша, който е през следващата седмица.

Разбира се, първо „оранжевите” трябва да отстранят черногорския Рудар в реванша, след като в първия мач победиха с минималното 1:0.

Ако продължи напред, Литекс ще бъде домакин в първия мач, който ще се проведе на 27 или 28 юли. Реваншът е на 3 или 4 август.

МСК Жилина е основан през 1908 година и е най-успешният отбор в словашката първа дивизия, която съществува от 1993 година. През последните 7 години отборът е спечели 4 титли и 2 пъти завършва на второ място, включително и през миналия сезон.

Подобно на Левски Жилина претърпява много прекръствания на името през годините, като отборът се казва МСК Жилина от 1995 година. Освен пете титли, клубът има спечелени и четири суперкупи на Словакия.

В отбора има 5 чужденци – четирима чехи и бенинец. Жилина играе на стадион „Под Дубром” с капацитет 9576 места. Президент е Жозеф Михалко, а старши треньор е Павел Хапал.

Отборът на Биркиркара е създаден през 1950 година. Стадион „Инфети” е с капацитет от 2500 седящи места.

Старши треньор на тима е Пол Замит. Биркирката е шампион на Малта три пъти.

В тима има шестима чужденци – двама сърби, испанец, бразилец, холандец и италианец.