Левски ще срещне победителят от сблъсъка Калмар (Швеция) - Дачия (Молдова) в третия квалификационен кръг на Лига Европа, ако разбира се сините не сътворят мегасензация в реванша с Дъндолк след победата с 6:0 в София.

Първият мач в Швеция завърши при равенство 0:0, а реваншът в Молдова е на 22 юли. В същият ден и Левски гостува в Ирландия за реванша си срещу Дъндолк.

Може да се каже, че сините имаха късмет при жребия с оглед на другите възможни съперници в урната на непоставените - Яблонец (Чехия), Аалесунд (Норвегия), Ягиелония (Полша) и победителят от двубоя между ОФК Београд (Сърбия) и Торпедо Жодино (Беларус).

В третия кръг Левски ще бъде гост на първия мач срещу Калмар или Дачия на 29 юли и ще домакинства в реванша на стадион Георги Аспарухов на 5 август.

Шведският отбор Калмар завърши на трето място в първенството през последния сезон и играе добър футбол, с което може да бъде опасен съперник за "сините", които със сигурност продължават в следващия кръг след разгрома над Дъндолк с 6:0.

Дачия Кишинев пък е сравнително непознат отбор от Молдова, който. Първата среща между двата тима завърши с нулево равенство.

Любопитен факт за Калмар е, че през миналия сезон игра срещу Дебрецен в квалификациите на Шампионската лига и се представи срещу тях по-добре от Левски. Шведите биха унгарците с 3:1 и загубиха с 0:2 като гост, докато българският тим отпадна след две поражения.

През миналата година пък Дачия отпадна от Лига Европа след две загуби от словашкия Жилина, който бе отстранил Левски година преди това.