Победителят от двойката Судува (Литва) - Рапид Виена (Австрия) ще бъде съперникът на Берое в третия квалификационен кръг в турнира Лига Европа.

На 99% това ще бъде отборът от Виена, който в първия мач победи Судува с 2:0 като гост и се очаква вторият мач да бъде протоколен.

Първият мач, в който Берое ще бъде домакин е на 29 юли, а реваншът на 5 август.

Рапид Виена е най-титулуваният австрийски отбор с 32 титли и 14 купи на Австрия и една на Германия по времето, в което Австрия е част от Германия. Клубът е основан през 1898 година и играе своите мачове на стадион „Герхард Ханапи”, който е за 18500 зрители. Отборът завърши на трето място в последния шампионат, което им даде право на участие в Лига Европа.

Старши треньор на отбора е Петер Пакулт, а в отбора има немец, албанец, финландец, хърватин и норвежец. В отбора на Рапид е играл Трифон Иванов.

Литовският Судува е основан през 1968 година и играе своите мачове на стадион „Мариямполе” с капацитет 6200 зрители. Титулярните екипи на отбора са изцяло бели, а резервните изцяло червени. Отборът спечели Купата на Литва през миналия сезон и по този начин се класира за Лига Европа. Освен това Судува е печелил същия трофей и през 2006-а година. В отбора има украинец, китаец, канадец, испанец, руснак и футболист от Уганда.