ЦСКА ще играе в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу победителя от двубоя между Клифтънвил (Северна Ирландия) и Цибалия Винковци (Хърватия).

Към момента трудно може да се каже кой ще спечели този двубой, тъй като в първата среща Клифтънвил спечели на свой терен с 1:0, но Цибалия ще бъде домакин в реванша, който е на 22 юли във Винковци.

ЦСКА е домакин в първия двубой на 29 юли, а реваншът е на 5 август съответно в Северна Ирландия или Хърватия.

Клифтънвил е е северноирландски отбор, който има три титли на страната и е създаден през 1879 година, което го прави най-старият ирландски отбор изобщо. Освен това, Клифтънвил имат и осем купи на страната. В Европа отборът е много непознат и почти няма история в евротурнирите.

Цибалия е хърватски отбор, който завърши на трето място в първенството през последния сезон. Открит е през 1919 година. На международна сцена, отборът е играл единствено в турнира "Интертото".

Любопитен факт е, че първият мач между Клифтънвил и Цибалия на националния стадион Уиндзър Парк в Белфаст бе свирен от българска съдийска бригада начело със Станислав Тодоров от Шумен, асистенти Крум Стоилов и Тихомир Боболов, и четвърти рефер Георги Йорданов.