Старши треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски похвали своите футболисти, въпреки загубата с 0:1 от Порто във втори мач от група L на Лига Европа. Наставникът бе категоричен, че равенството е щяло да бъде далеч по-логичен резултат.
„ЦСКА заслужи равен,” отчете Йовановски. „Днес създадохме достатъчно положения. Мисля, че се представихме добре.”
Запитан дали според него е имало много прилики този мач с първото гостуване на Бешикташ, отново загубено с 0:1, треньорът каза: „Приличаше, два мача губим с по 1:0.”
„Нашите футболисти играха, показаха борба, не е лесно срещу отбор като Порто,” защити момчетата си Йовановски. „Никой не бе разочарование, всички играха със сърце, храбро.”

„Сега не мога да коментирам, след като видя записите, тогава,” добави наставникът за спорната ситуация, оставила съмнения, че попадението на Порто е паднало от засада.

Ето какво заяви Йовановски и на пресконференцията след мача:

"Поздравявам и двата отбора за играта. Мисля, че се противопоставихме добре на Порто. През второто полувреме имахме няколко ситуации за гол, но когато не можеш да вкараш на Порто се получава така.

От този мач можем само да научим. Ще направим добър анализ на тази среща, за да видим къде сме сгрешили. Нашите футболисти заслужават поздрави за мъжеството и сърцето. През първото полувреме губихме много бързо топката и трябва да отстраним тези грешки за следващите мачове.

През първото полувреме моите футболисти бяха прекалено респектирани от Порто. През второто полувреме ритъмът и темпото беше много на добро ниво. Исках да вкарам още един нападател, но Грило имаше проблеми и трябваше да го заменим. Нямах друга алтернатива.

На полусезона ще направим един голям анализ, за да видим какво ни липсва като футболисти. Имам някакви идеи и в момента, но няма да ги споделя."