Шанс за картотеки на нови играчи в ЦСКА за предстоящия мач с Базел няма! Европейската футболна централа прави изключения, само ако в даден тим има възникнала епидемия или друг проблем от сходен характер, но не и поради липса на много играчи от чисто спортно-технически характер или решение на ръководството, какъвто е случая с деветимата отстранени от клуба за неопределен срок.

„Червените” обаче имат право да прибавят още свои юноши към листата с вече картотекирани футболисти за двубоите в Лига Европа. До момента с картотеки са Благой Пасков, Томи Костадинов, Димитър Коларов и Кристиян Велинов.

Ако днес в щаба на Любослав Пенев преценят, че имат нужда от още свежо попълнение в лицето на юношите на ЦСКА, то биха могли да бъдат картотекирани още няколко играчи.

В момента наличен е списък от 21 футболисти, но от тях Апостол Попов е под въпрос заради травма, също така невъзстановен е латвиецът Викторс Морозс, с което вариантите намаляват драстично. Нова контузия може да доведе до безпрецедентния случай, резервната скамейка да не бъде попълнена докрай, както в мача с Базел, така и в този срещу Славия в неделя.

Евентуални нови попълнения от дублиращата формация на ЦСКА са Янко Сандански, Борисов и Самир Аесс.