В сайта на Калмар се появи информация, в която се казва, че в един момент 94 000 потребители са искали да гледат двубоя на тима срещу българския Левски. Всичките тези хора са заплатили по 5 евро (10 лева), за да проследят картина от двубоя.

В един момент е имало претоварване и сървърът не е издържал на големия интерес към двубоя. Припомняме, че нито една телевизия не излъчваше мача и това накара не малка част фенове от България да заплатят споменатата сума за да гледат срещата.

Към 20-ата минута излъчването е прекъснало и не е могло да бъде възстановено до края на мача. Според сайта нещата не са зависили от него, а от хората грижещи се за сървъра.

От Калмар се извиняват на всички, които са заплатили за да гледат мача с Левски, завършил 1:1. От клуба уверяват, че всички ще получат парите си обратно по банков път, заради това, че на са получили услугата, за която са платили. Връщането ще стане в срок от два дни.

Това означава, че и българите ще си върнат по банков път парите, които са платили за да гледат двубоя.

В най-скоро време Калмар ще покаже двубоя в клубната си уеб телевизия, за да могат желаещите да го видят на запис, да го направят.

Накрая от футболен клуб Калмар се извиняват още веднъж за причинените неудобства на желаещите да проследят двубоя и уточняват, че не е зависело от тях разрешаването на проблема със сървърната грешка.

Извинението на Калмар можете да видите тук.