Нападателят Тихомир Кънев ще остане в Етър поне до края на сезона. Това заяви изпълнителният директор на виолетовите Димитър Манолов по повод на информациите, че към него интерес проявява ЦСКА и от 10 януари играчът щял да започне подготовка с „червените”. Интерес към голмайстора на Западната Б група имало и от още два клуба от елита.

„Точно на този етап най-разумното решение е Кънев да остане в Етър, затова няма да го пуснем толкова лекомислено. Първо, по повод на информациите, че договорът му изтичал, искам да кажа, че Тихомир Кънев вчера си удължи договора за още 1,5 години”, коментира Манолов пред официалния сайт на клуба.

„Той е водещ играч на Етър и за него най-важно е да продължи да играе редовно и да се развива. Очакваме от него напролет да увеличи сериозно тези 7 гола, които наниза есента. Второ, през лятото Етър ще влезе в „А” група и цената на Тихомир Кънев ще бъде съвсем различна”, каза още шефът на болярите.

Димитър Манолов все пак уточни, че в бизнеса всичко си има цена и за Кънев ще бъде искана сериозна сума. Манолов не цитира конкретна цифра, но бе категоричен, че до момента никой не е предложил реална сума, която дори да доближава цената на голмайстора на Етър и на Западната Б група.

„Ако някога продадем Тихомир, ние ще искаме процент от трансферите в следващ клуб, защото сме убедени, че го очаква голямо бъдеще. В договора му ще има задължителни клаузи за изиграване на определен брой мачове като титуляр и т.н.”, допълни изпълнителният директор на Етър.