Отборът на ЦСКА до 16 години е на финал за Купата на БФС. Момчетата на Румен Трифонов разбиха Ботев Пловдив с класическото 3:0 и ще спорят за трофея със Славия, който отстрани Левски с общ резултат 3:2.

Финалът е на 10 юни от 18:00 часа.

"Армейци,

ЦСКА U16 победи с класическото 3:0 връстниците си от Ботев (Пловдив) в полуфинален мач реванш от турнира за Купата на БФС, игран на терена на ВТУ "Тодор Каблешков" в София. Преди седмица пловдивчани бяха спечелили първата среща на собствен терен с минималното 1:0 и по този начин нашите момчета заслужиха мястото си на финала с общ резултат 3:1 от двата двубоя. 

Възпитаниците на старши треньора Румен Трифонов бяха пълни господари на терена днес и още в самото начало на срещата Кристиян Грозданов се разписа за 1:0, след хубаво подаване на Илиян Антонов. Малко след това Николас Пенев покачи на 2:0 след като се оказа най-съобразителен пред противниковата врата при едно разбъркване в наказателното поле. До края на първата част нямаше повече голове и двата отбора се оттеглиха на почивка с два гола аванс за червените.

През второто полувреме младите армейци продължиха да атакуват и да контролират събитията на терена и напълно заслужено стигнаха до трето попадение, дело на Георги Димитров, който се възползва максимално добре от асистенция на Роберто Щилянов. До края на срещата преднината на ЦСКА можеше да стане още по-изразителна, но футболистите ни пропуснаха някои изгодни положения за гол и в крайна сметка се поздрвавиха с напълно заслужена победа с класическото 3:0 над Ботев (Пд). 

Във финала за Купата на БФС нашите момчета ще се изправят срещу победителя от другата полуфинална среща между Левски и Славия, като сините взеха аванс в първия мач с 2:1. Финалният сблъсък е на 17 юни (четвъртък), като все още не е уточнено къде точно ще се състои двубоят.

Честито на младите армейци и успех на финала!", написаха от "червения" клуб.