Два гола на Жорди Кайседо в добавеното време на двете полувремена не позволиха на Арда Кърджали да победи ЦСКА, а двата отбора направиха равенство - 2:2, в отложен мач от втория кръг в efbet Лига. Тонислав Йорданов от дузпа даде аванс на Арда в 32-ата минута, но Кайседо изравни в добавеното време на първата част. Иван Коконов отново изведе домакините в 55-ата, а еквадорският нападател на ЦСКА изравни във втората минута от добавеното време на срещата, за да спомогне на столичани да не допуснат поражение при визитата, която бе със задължителен характер за печелене от столичани.

Предвид шансът, който се бе открил пред хората на Стойчо Младенов да намалят пасива си спрямо Лудогорец, и те да намалят дистанцията от "орлите" на три точки преди прекия им мач на 20-и декември на "Българска армия", то "червените" останаха на пет точки зад разградчани и със сигурност няма да могат да зимуват на върха през паузата в родната efbet Лига. Все пак при успех в прекия мач ЦСКА ще бъде на две точки от актуалния шампион на България и ще има възможност да притисне Лудогорец в хода на втората половина от сезона, а ЦСКА намали разликата до първото място до пет пункта, но със сигурност в "червения" щаб могат да съжаляват за пропуснатата възможност в този мач..

Тенденцията за ЦСКА при гостувания също не е на страната на отбора от Борисовата градина, тъй като в последните си пет визити във всички надпревари отборът не успява да стигне до трите точки, което се отразява сериозно на точковия актив на отбора в родния шампионат, както и на вече приключилите срещи в групите от Лига на конференциите.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА

Отзивите след мача:

Матич: В Арда хората работят срещу клуба, Жуниньо праща есемеси на бившия треньор

Стойчо Младенов размаха пръст на критиците и обясни защо ЦСКА се лута с резултатите

Кайседо: Остава горчилката от равенството, играхме с напрежение


Преди началото на мача спортният директор на домакините Ивайло Петков награди с плакет и специална фланелка вратаря Иван Караджов. Причината за това беше, че стражът записа своя мач №100 в професионалния футбол с тима от Кърджали.

ЦСКА стартира далеч по-настъпателно мача спрямо Арда, а първият удар дойде след 65 секунди игра, но опитът на Жеферсон отлетя много далеч от целта. Давид Кики от Арда нахлу в наказателното поле на "червените" в петата минута, но Юрген Матей с блестяща изява спря рейда на офанзивния футболист на домакините. Гостите от София организираха бързо контранападение, а Карло Мухар даде дълъг диагонален пас вдясно за Жорди Кайседо. Еквадорецът бе на сериозно разстояние от вратата на Арда, но реши да отправи удар от движение с десния крак. Топката прехвърли излязлия напред Иван Караджов, но топката се спря в напречната греда на тима от Кърджали.

След 13 минути игра пък ЦСКА организира нападение отляво чрез Йоан Баи, който изчака включилия се по крилото Брадли Мазику. Левият бек върна пас по земя в наказателното поле за непокрития Баи, който бе абсолютно непокрит и шутира с десния крак, но адски неточно. В 25-ата Георги Йомов шутира през защитник на Арда от наказателното поле на домакините, но Иван Караджов отрази опита на крилото на ЦСКА. В 28-ата минута Спас Делев получи подаване зад отбраната на ЦСКА и финтира Мазику, след което и Димитър Евтимов. Току преди капитанът на Арда да отправи удар обаче Матей изрита в левия крак звездата на домакините.

Ситуацията бе преразгледана с ВАР, а реферите прецениха, че има нарушение при действията на Матей срещу Делев и реферът Стоянов посочи дузпа за Арда. Същевременно се потвърди, че позицията на Делев при извеждащия пас е била чиста, след като кракът на Тибо Вион от ЦСКА покрива линията на засадата, след което дойде решението за нарушение в наказателното поле. Тонислав Йорданов изпълни с все сила в средата на вратата и откри резултата за "сините".

Две преди края на първата част вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов трябваше да прави спасяване след мощен удар отдясно на Илия Юруков. След допуснатия гол играта на ЦСКА стана прекалено припряна, а "червените" рядко съумяваха да задържат в по-продължителен период топката, от което Арда се възползва и продължи да налага натиск спрямо госта си. В 41-ата Илия Юруков отправи мощен удар по диагонала, но Евтимов боксира топката в ъглов удар.

Въпреки това ЦСКА получи свободен удар в края на полувремето за фаул на Давид Кики срещу Тибо Вион, а Хамза Чатакович пласира центриране в наказателното поле на Арда за Жорди Кайседо, който засече отблизо с глава и не сбърка - 1:1.

Малко след рестарта на мача Спас Делев бе изритан в корема от Юрген Матей току преди наказателното поле на ЦСКА. ВАР преразгледа ситуацията и потвърди на рефера Стоянов, че нарушение има, но то е извън наказателното поле. Милен Желев даде дълъг пас отдясно за Иван Коконов, а Тибо Вион направи кошмарна грешка от личен характер, за да може Иван Коконов да поеме топката и да шутира от дистанция. Ударът му бе прекалено добър, за да може Димитър Евтимов да се намеси - 2:1 за Арда.

Реакцията от Стойчо Младенов бе мигновенна, а треньорът пусна в игра Яник Вилдсхут и Калоян Кръстев, като теренът бе напуснат от Чатакович и Йомов. В 61-ата Жеферсон центрира страхотно топката от свободен удар отдясно за Томас Лам, но опитът на финландския бранител с глава отиде аут.

Двадесет минути преди края Иван Тилев изпревари Тибо Вион за центрирана топка в наказателното поле на "червените", но ударът на българина с глава отлетя встрани от вратата, пазена от Евтимов. Миг по-късно пък Румен Руменов получи прецизен пас по земя отляво от Делев, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на столичната врата.

В 72-ата минута  Яник Вилдсхут проби отляво навтъре в наказателното поле и шутира на два пъти към вратата на Арда, но и двата му опита бяха блокирани. При третия Карло Мухар шутира технично с десния крак, но встрани от кърджалийската врата. Пет след това Карло Мухар отново шутира към вратата на Арда, но кълбото бе отклонено от бранител на домакините и излезе в ъглов удар.

В добавеното време на срещата обаче Жорди Кайседо реализира втори гол за ЦСКА, след като след свободен удар нацели топката с глава и изравни резултата за "червените" - 2:2.


FT / АРДА - ЦСКА 2:2

1:0 Тонислав Йорданов (32-дузпа)

1:1 Жорди Кайседо (45+1)

2:1 Иван Коконов (55)

2:2 Жорди Кайседо (90+2)

Съдия: Ивайло Стоянов 

Стадион: "Арена Арда", гр. Кърджали

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Арда: 
12. Иван Караджов, 8. Милен Желев, 9. Спас Делев (к), 10. Светослав Ковачев, 18. Слободан Рубежич, 24. Алекс Петков, 25. Давид Кики, 33. Иван Тилев, 70. Христо Иванов, 77. Илия Юруков, 98. Тонислав Йорданов 

Треньор: Славко Матич 

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 15. Тибо Вион, 2. Юрген Матей (к), 29. Томас Лам, 18. Брадли Мазику, 11. Хамза Чатакович, 24. Карло Мухар, 7. Йоан Баи, 10. Георги Йомов, 9. Жорди Кайседо, 3. Жеферсон 

Треньор: Стойчо Младенов