Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов засегна ръководството на тима относно качествата на футболистите в отбора. Той даде пример с правените селекции на Лудогорец и Левски, които, според него, са доста по-добри от тези на „червените“.

„Имах списък, но всички футболисти бяха отхвърлени. И то национални състезатели. Това непостоянство е от липса на класа. Не трябва да бъдат само 4-5 класни състезатели, които притежаваме. Трябва да бъдат 10,11, 12, 15. Погледнете Лудогорец. Да направим една съпоставка с Лудогорец - нашия претендент за титлата. Как реагираха те? В момента, в който се доближихме на 2 точки похарчиха сигурно над 5 млн. евро и взеха 7 футболисти. Какво направи Левски? И те взеха 7-8 футболисти. Всички привлякоха и подобриха качеството с включването на определени състезатели, които да вдигнат качеството и конкуренцията в отбора. И всичко това се отрази. Вие сами казвате и пишете, че новата селекция, новите хора са взели 12 точки в Левски. Нашите колко взеха?”, заяви Младенов.

LAP.bg
9 снимки

„Водещ трябва да е старши треньорът. Той да решава и избира. Нека да ми се предлага. Нямам нищо против. Но аз да казвам: този го взимаме, а този - не. Тогава съм готов да нося 100-процентова отговорност. В тази селекция имам трима състезатели, които са привлечени по мой избор. Това са Мухар, Метс и Томас Лам. След това привлякохме и Кръстев. Но това е вложение за следващата и по-следващата година. Очакваме Кръстев да е водещ централен нападател на ЦСКА. Има нужните качества, но се изисква работа с него - както спортно-технически, така и тактически. Де факто оставаме със селекция, която не съм правил. Имахме крещяща нужда от ляв бек, защото знаехме, че Брадли няма да остане. Не успяхме да привлечем. Не че не съм предложил. Но просто ми казаха, че не става”, допълни Стойчо Младенов.