Ммажоритарният собственик на Левски Наско Сираков, изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков, старши треньорът Станимир Стоилов съвместно с представителите на организираните привърженици Степан Хиндлиян, Адриян Петров и Момчил Лазаров официално обявиха старта на кампанията „ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН“.

Мажоритарният собственик Наско Сираков започна първи с изказванията по време на пресконференцията:

"С привържениците на Левски сме провели десетки разговори и сме говорили за бъдещето на клуба. Говорили сме за сдружението, най-важното обаче е възраждането на нашия клуб. Искаме Левски да е такъв какъвто го познават привърженици”, сподели Сираков на пресконференция, в която участваха още старши треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков, както и представители на основните фенфракции на "сините".

Наско Сираков със сензационна новина за Левски

Сираков: Левски има своите проблеми, но няма как да изчезне


Последваха думи и от старши треньора на "сините" Станимир Стоилов:

"Знаем, че основният капитал на Левски са били привържениците. През годините тези хора са показали, че могат и вярвам от все сърце, че ще продължат да помагат. Искаме всички заедно да го издигнем на висота и да станем най-големия спонсор на Левски. Така ще бъде по-леко на хората и на спонсорите на клуба. Всички треньори, ръководство, футболисти, спонсори, фенове можем да вдигнем Левски там, където трябва да бъде".

Мъри Стоилов: Можем да вдигнем Левски там, където трябва да бъде

Emona Tsoncheva / LAP.bg
30 снимки


Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян също сподели своето виждане относно бъдещето на Левски:

"Изключително доволен съм, че сме седнали на една маса. Беше крайно време да направим това нещо в името на клуба ни. Отделните организации на привържениците водеха кампании всеки за себе си, противопоставяхме се един на друг. Щастлив сам, че след доста скандали успяхме да загърбим това минало и излизаме на нов път. Не само да съществува, а да изведем Левски, където трябва да бъде. Вярвам, че тази ни изява е към тези, които определят себе си като неорганизирани, нормални, защото без тях няма да можем да постигнем целта – Левски е вечен. Ще събираме всеки месец около 152 хиляди лева всеки месец, които ще дадат възможност на клуба, в частност в треньора, в който всички ни вярваме, да направи Левски такъв какъвто искаме да го виждаме. Искам да виждам Левски, който взривява трибуните, децата да полудяват, възрастните да се радват, Левски да доминира".

Степан Хиндлиян: Искам да виждам Левски да доминира


Изпълнителният директор Ивайло Ивков пък отправи апел към левскарите: 

"Днес даваме старт на кампания, която се надявам да е най-силната. Която да даде началото на възраждане на един нов велик Левски. Кампанията с име, избрано от привържениците на клуба, почти единодушно, ще се нарича "Левски е вечен". Самото име дава послание. Заставам с чисто лице и самочувствие да апелирам да участвате. Включете се, напълнете стадиона физически на всеки мач. Ще разчитаме и на виртуални билети. Доказахте, че можете. Това само по себе си е достатъчно - да изкупим стадиона, още на първия мач с Пирин, когато входът ще е свободен. Следващото събитие, което имам удоволствието да обявя, е едно иначе трагично събитие - кончината на Васил Левски. Каня днес всички левскари да се поклоним и да се преброим на паметника на Апостола на свободата в 12:00 часа на 19-и февруари. Между 11:30 и 12:00 да се съберем и да направим един поход с мисълта за него и с песните на любимия си клуб по бул. Владимир Вазов и да пристигнем на стадиона, където да подкрепим любимия клуб за първия мач на новия сезон".

Ивков разясни кампанията на Левски и отправи апел към "сините" фенове

Ивков за лиценза на Левски: Имам притеснения

Антон Узунов
25 снимки

Представителят на миноритарния акционер на Левски Тръст "Синя България" - Момчил Лазаров, също сподели мнението си относно кампанията.

"Левски е изживял много трудни моменти и във всички тях той е намирал опора в своя най-голям капитал - неговите привърженици. Заедно сме водили битки, които са били считани за обречени, но ние сме успявали да ги спечелим, за да запазим клуба такъв, какъвто е днес. Всичко това води до простичък извод - Левски е вечен", заяви Лазаров.

Левски Тръст "Синя България": Левски винаги е намирал опора в своя най-голям капитал - неговите привърженици


От Ултрас Левски също взеха отношение по новата инициатива:

"Кампанията вече тече от няколко седмици, а именно със закупуването на виртуални билети по време на лагера в Турция. Феновете показаха, че има мобилизация, която е плод на ентусиазъм. В момента имаме собственик - една от най-големите легенди на клуба. Имаме изпълнителен директор, който е професионалист, треньор и спортно-технически щаб. Феновете искаме да надградим и да качим Левски на едно различно ниво. Тази кампания не е сама по себе си "Дайте, за да дадем". Каналите ще бъдат най-различни. Имаме възможност за тест на контролата с Пирин. 150 000 лева е един изкупен стадион. Вярвам, че можем да го постигнем. Трябва да помагаме по всички възможни начини".

От Ултрас Левски: Трябва да покажем, че публиката на Левски може да израства