Един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов говори пред "Тема Спорт" по актуалната тема за реконструкцията на стадион "Българска армия". Министерският съвет гласува за учредяването на съвместно дружество между държавата и клуба за съоръжението и базата в Панчарево.

Съвместното дружество ще се казва "Спортни имоти Българска армия". То все още не е вписано в Търговския регистър, тъй като трябва да се направи оценка на двата имота, които ще бъдат апортирани. "Червените" ще внесат паричната стойност на оценката, като се говори за сума от порядъка на 22 милиона лева, които ще се използват за дейностите по двата обекта.

"Още е рано, защото трябва да мине административният ред. Съобразно стъпките, по които вървим, ще подаваме съответната информация. След като се направят оценките на имотите, държавата трябва да ги одобри и приеме. Чак тогава ще се учреди и дружеството."

"Ние не можем да влияем на процеса. Смятам обаче, че до Нова година трябва да сме учредили дружеството. Това е реално постижим срок. Проектът за стадиона се развива, но е свързан с доста неща. Всичко, което се случва в момента се движи от собственика в лицето на Министерството на спорта. Вече сме на пистата и краят се вижда.", заяви Инджов и продължи с разясненията.

"Това е най-хубавото. Ако стигнем до самото строителство, една година е напълно разумен срок за реконструкцията на стадиона. От издаването на разрешение за строеж до издаването на разрешение за ползване разумният срок е година - година и половина."

"Самото строителство ще отнеме между 12 и 14 месеца. А после са необходими от два-три месеца за въвеждане в експлоатация. Но началото е издаването на разрешението за строеж. Искам да подчертая, че от наша страна финансови пречки няма. Има единствено технология, която трябва да върви, за да се стигне до крайния изход", сподели босът на "червените" и успокои, че ще има бонус и за Борисовата градина.

"Ще се погрижим Борисовата градина да получи бонуси от това, че ще направим реконструкция на стадиона. Като добри стопани ще се погрижим да няма паднало дърво, дори напротив - ще разкрасим парка. Това е средата, в която нашите и вашите деца ще се забавляват, ще гледат мачове или пък ще се учат на футбол", заяви Инджов и увери, че ще има мащабна инвестиция и в Панчарево.

"Всички сме заинтересувани средата за децата да бъде възможно най-хубава. Панчарево по никакъв начин няма да отива на втори план, дори напротив. Базата ще изпревари стадиона. Струва ми се, че там нещата ще се извървят по-лесно като процедури."

"Искаме да направим терен, ресторант, както и хотел с възстановителен център. Няма да делим едната инвестиция от другата. Така или иначе дружеството трябва да изгради и стопанисва и двата обекта - "Армията" и Панчарево. Няма интерес да се бавим", каза Инджов.