Мачът, който вероятно ще реши съдбата на титлата в България, ще се изиграе на днешния 20 май. Шампионът Лудогорец посреща претендента ЦСКА от 20:15 часа на своя „Хювефарма Арена“ в Разград. Двубоят ще може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT, а на Gong.bg ще го проследим на живо.

„Зелените“ влизат в срещата с точка преднина и контузените си играчи от предишни срещи. Аут за двубоя са дълготрайно контузените Диниш Алмейда, Рк Джонатан и Антон Недялков.

В предишната среща между двата тима разградчани взеха известно психологическо предимство с победата 1:0 на стадион „Българска армия“. Тогава Игор Тиаго се превърна в герой за своите с попадението, което реализира през втората част на двубоя.

startphoto.bg
83 снимки

ЦСКА бързо се отърси след загубата от Лудогорец на 30 април и наниза няколко поредни победи. „Червените“ обаче пристигат в Разград в лимитиран състав заради контузиите на няколко ключови футболисти. Брадли де Нойер, Браян Морено и Жеферсон са контузени, докато Енес Махмутович изтърпява санкция от един мач заради натрупани официални предупреждения.

Ако „червените“ на Саша Илич искат да запазят шансове за титлата само няколко кръга преди края, то победата е задължителна, защото в противен случай шампионът ще дръпне на върха с 4 точки.

start-photo.bg
84 снимки

Предишният двубой в Разград завърши с успех на Лудогорец – 2:1. Тогава Матиас Тисера и Якуб Пьотровски отбелязаха за „зелените“, а Амос Юга върна попадението за столичния гранд.