Отборът на Септември София приема Пирин Благоевград в мач от 32-ия кръг на efbet Лига. Двубоят стартира в 17:45 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим най-интересното от срещата.

Двата тима се борят за оцеляването си в плейофите на българския шампионат. Септември ще се нуждае от задължителна победа, за да запази шансовете си за оцеляване в елита. Разликата между столичани и „орлетата“ е пет точки, но при успех на Септември, тя ще спадне само на две точки.

Пирин към момента е над чертата 27 точки. Първият измежду изпадащите е Хебър с актив от 23 пункта. При успех Христо Янев и „орлетата“ ще направят решителна крачка към спасяването в efbet Лига.

Благоевградчани спечелиха последната си среща с 2:1 срещу Хебър, но дадоха свидна жертва. Чебраил Макрецкис пострада след тежък сблъсък със Стилиян Тисовски. Макрецкис успя да доиграе двубоя, но след мача състоянието му притесни лагера на „орлетата“. Той остава под въпрос.

Септември пък е на седем поредни загуби и нещата изглеждат пагубни. В последната си среща столичани загубиха с 0:2 от Берое. Те ще се опитат да сложат край на негативната си серия.

Главен съдия на двубоя ще бъде Станимир Тренчев.