Септември София и Славия откриват 28-ия кръг в efbet Лига. Столичното дерби на Националния стадион „Васил Левски“ стартира в 17:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Септември загуби последните си четири мача за първенство и допусна авансът пред последния Спартак Варна да бъде стопена на само шест точки, а последната шесторка отново е събрана в осем пункта. Именно във Варна гостуваха столичани, като не демонстрираха, че заслужават дори точка. Все пак тимът трябваше да получи право да изпълни дузпа при пасив от 0:1, но това не се случи. В крайна сметка „соколите“ заслужено спечелиха с 2:0.

За тима на Светослав Петров, който има едва една победа като домакин от месец март насам, когато бе победен Ботев Пловдив, се завръща Константин Чешмеджиев.

Днес тимът ще се опита да излезе от лошата серия с добър резултат в домакинството си на Славия. „Белите“ не се представят достатъчно добре през 2023-а година и създават впечатление, че нямат желание да играят в шампионската група на първенството. Тимът към момента е седми и на точка зад шестия Локомотив Пловдив. В предишния кръг Славия завърши 0:0 с Ботев Пловдив, а кръг по-рано Галин Иванов донесе успеха за неговия тим с гол за 1:0 при визита на Берое в Стара Загора.

Тони Тасев бе героят в първия мач между двата тима с попадение в 13-ата минута за крайното 1:0 в полза на Славия. Днес Славия отново е лек фаворит, но пък през сезона постигна само пет победи като гост и допусна осем загуби. Слаба е резултатността във визитите на „белите“ с общо десет гола в тях при 14 допуснати. Като цяло тимът има едва 2 попадения в последните си 7 мача за първенство.

Славия, който ще бъде без ветерана Дарко Тасевски и Иван Минчев за днешния сблъсък, обаче може да се уповава на добрата си статистика срещу Септември, срещу който е спечелил седем от последните си девет мача в елита.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | СЕПТЕМВРИ СОФИЯ – СЛАВИЯ

efbet Лига, 28-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ (3-4-1-2): Димитър Шейтанов – Стефан Милич, Асен Георгиев, Константин Чешмеджиев – Мартин Стоянов, Красимир Станоев, Димитър Костадинов, Атанас Кабов – Себастиан Якубяк – Мартин Петков, Валентин Йосков

Старши треньор: Светослав Петров

СЛАВИЯ (4-1-4-1): Светослав Вуцов – Людовик Соарес – Натан Гасама, Емил Виячки, Ертан Томбак – Велко Йеленкович – Тони Тасев, Галин Иванов, Ерол Дост, Емил Стоев – Ахмед Ахмедов

Старши треньор: Златомир Загорчич


Главен съдия: Кристиян Колев, град Пловдив

Стадион: Национален стадион „Васил Левски“, град София


Начало: 17:30 часа

Пряко по: DIEMA SPORT