Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян сподели, че не е поемал ангажимент да е пази тайните на Константин Папазов, добавяйки, че привържениците са гласували доверие на Наско Сираков, а не на Папазов. Това коментира Хиндлиян в интервю за "БНР". 

Напрежението между двамата продължава да расте след размяна на остри реплики през последните дни. Сега Хиндлиян не пропусна да нападане ръководните органи в Левски и заради липсата на прозрачност при вземането на заем от собственика на Царско село Стойне Манолов. 

"35% от акциите не биват да бъдат в Константин Папазов. Гласувахме доверие на Сираков, когато той се заяви като човек, който ще спасява футболен клуб Левски. Не казахме на Сираков: на теб вярваме на 51%, а на Папазов вярваме на 35%. Не съм поемал ангажимент пред Папазов да пазя неговите тайни", започна председателят на НКП. 

Антон Узунов
57 снимки

"Парите за заплатите на футболистите на Левски са минали през фирмата на Папазов "Миш-маш" ЕООД. В същото време бях наясно, че тези пари не са негови и са дошли отнякъде. Затова и зададох въпрос защо това нещо се пази в тайна. Когато от Левски съобщиха, че парите са върнати, се чух с Папазов. Той ми каза, че парите са от Стойне Манолов. Не очаквах подобен отговор. И не е важно от кого са парите, а начинът, по който се случва". 

"Сираков каза: "Аз съм Наско Сираков и ви гарантирам пълна прозрачност". След това от Левски в лицето на Наско Сираков, Константин Папазов и Павел Колев имат различно тълкувание за прозрачност. Те обясниха, че прозрачност за парите на Левски ще има на изхода, но не и на входа. Какво означава това нещо? Прозрачността в Левски трябва да бъде пълна, а не само на изхода на парите. Когато няма яснота откъде идват средствата в клуба, се пораждат различни подозрения. А Левски няма нужда от това. В Левски няма план за действие, ако Левски не излезе от този водовъртеж на задълженията си. Няма план "А", а камо ли план "Б". 

"По този начин ли ще я караме? Закърпиха една дупка с парите от Стойне Манолов, но идва време за нови заплати на футболистите. Пак ли така ще я караме, ще кърпим дупки? Левски се намира в екстремна ситуация. За да излезеш от такава ситуация, трябва да си готов на радикални мерки. Да търпиш негативите от подобни радикални и непопулярни мерки и трябва да имаш воля и характер да вървиш по този път", каза Степан Хиндлиян.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.