Футболистите Даниел Димов (Черно море) и Виктор Митев (Спартак Варна) споделиха своите очаквания за дербито на Варна пред камерата на „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Двамата разказаха какъв заряд носи този двубой за местните фенове, както и за самите играчи.

Срещата е в събота, 22 октомври, от 15:15 часа по DIEMA SPORT. Всичко най-интересно около мача можете да намерите и в сайта Gong.bg.

“Победа. Означава много този мач за мен, бил съм и в Черно море в юношеските години, после и при мъжете малко. По-голямата част от кариерата си съм я прекарал в Спартак Варна. Много значи за мен този мач, наистина много. Преди подобно дерби мисля, че няма никакво значение къде се намира противниковият или твоят отбор. Не искам да се наемам с прогноза, но мисля, че сме пределно мотивирани, за да можем оптимално да покажем на какво сме способни в деня на мача“, сподели Виктор Митев.

Даниел Димов, който се възстановява от операция, знае от първо лице какви емоции носи това дерби.

„Дълго време чакахме, цялата футболна общественост от „зелената“ част е с настроение за победа. Минаха доста години от последните ми дербита. Аз може би ще съм единственият активен футболист, играл в това дерби. Минаха доста години и очакванията са големи. Жалкото е, че съм в ситуация, в която не мога да взема участие. Всички го очакваме с голямо нетърпение. Помня последния мач, доста положителен мач и резултат за нас. Като всяко дерби, силите са изравнени преди мача. Настройката, мотивацията и желанието ще играят в този двубой“, каза от своя страна Даниел Димов.