Левски постигна втора поредна победа над Ботев Пловдив на новия стадион на "канарчетата". "Сините" се наложиха с 3:1 над своя съперник на "Колежа" в мач от 2-ия кръг на еfbet Лига. Успехът беше дебютен за новия треньор на столичани Николай Костов. 

Шоуто на стадион "Христо Ботев" открадна мароканецът в състава на гостите Джавад Ел Джемили. 20-годишният футболист реализира два от головете за успеха, а след негово центриране се стигна до дузпата, от която Рикардиньо откри резултата в началото на второто полувреме. 

Ел Джемили е с нова роля в Левски при Костов. Привлеченият като крило от кипърския Хлорака играч вече е използван зад нападателя и определено играта му се получава. Джавад беше сред най-добрите в синьо в първия кръг срещу ЦСКА 1948, а снощи на "Колежа" правеше каквото си иска с отбраната на съперника. Голяма част от атаките на Левски преминаваха именно през родения в Барселона футболист, а в някои атака той се изтегляше на лявото крило, за да може Уелтън да атакува през центъра. 

Срещу Ботев Пловдив Ел Джемили реализира два страхотни гола от границата на наказателното поле, а след мача Николай Костов не спести похвалите си към него след въпрос на Gong.bg за новата роля на футболиста и доколко още може да развие играта си на тази позиция. "Той е на 20 години, много добър футболист, на който може би там е точното място. Ние го пробвахме, дори рискувахме. Голяма доза риск имаше да му определим тази позиция. Той се справя много добре, сигурно сте съгласни с това, след като отбеляза два решителни гола. Пожелавам му успех с нашия отбор". 

В прикаченото видео може да видите шоуто, което Джавад Ел Джемили направи на "Колежа" при успеха на Левски над Ботев Пловдив.