Бившият футболист на ЦСКА и Локомотив Пловдив Иван Иванов бе гост в предаването на DIEMA SPORT “Домът на футбола“. Той коментира изминалите дербита от 22-ия кръг в efbet Лига.

„Селекцията на Ботев помогна в мача. Привлякоха добри чужденци, които бързо се приспособиха. В момента са във възход. Предимството, което имаше Локомотив в последните години се преобърна. Това е хубавото на футбола. Един отбор в даден момент е по-силен. При черно-белите най-големият проблем е липсата на качествени защитници. Широчината на съставите не е проблем в България. Липсата на Алмейда и Масоеро създаде дупка. В момента налагат Мартин Паскалев, но му е още рано. Трябваше да има един опитен бранител до него. Няма лидер в отбраната, защото няма играч, който да притежава силни индивидуални качества“, заяви Иванов.

„Локомотив трябва да продължи да работи и да постигне една от целите си – да е в първата шестица или да завърши на седмата позиция. Ботев Пловдив ще се бори за Топ 3, заедно с Левски и Черно море, които показват също добър футбол“, добави още той.

„Не мисля, че надеждите на ЦСКА за титла са приключили, с оглед колебанията на Лудогорец през последните две годни. Но чисто от психологическа гледна точка победата над Ботев Враца е шампионска. Имаха нужда от такъв успех. Битката не е приключила, защото Лудогорец ще трябва да изиграе още трудни мачове. Още следващият е такъв с Левски. Ако съумеят да го спечелят, може да се говори за нещо такова, но сините са във възход. Мисля, че могат да се противопоставят на разградчани“, заяви бившият футболист на ЦСКА.

„Този мач не трябваше да се играе дербито, както и Ботев Враца – Лудогорец и Славия – Локо София. Трябва да си оправим терените, ако искаме футболът да се развива. Това е към хората, които искат да управляват. Простичко бе да се отложат мачовете. Не трябва да се допуска да се играят такива двубои“, каза Иванов.