Треньорът на ЦСКА – Нестор Ел Маестро, остана доволен след победата с 2:1 на неговия тим над чешкия Бохемианс в приятелска среща, провела се в Турция. Проверката е последна от лагера на „червените“ в южната ни съседка и те се прибират обратно в България на 4-и февруари.

Сърбинът говори за изходящите трансфери на Дюкенс Назон и Иван Турицов и подчерта, че двамата ще са на линия за столичани за първия мач от подновяването на efbet Лига.

„Мисля, че контролирахме мача. Бяхме добре организирани като цяло. Подобряваме се всеки ден и всеки мач и това трябва да е така по време на зимния лагер. Създадохме много положения днес и трябваше да вкараме повече голове и да не побеждаваме само с гол разлика, но така стана“, започна Ел Маестро.

start-photo.bg
95 снимки

„Смятам, че се намираме там, където трябва да сме, две седмици преди първия официален мач, що се отнася до подготовката. Треньорът няма много контрол около ситуациите на неговите играчи, когато те се надиграват един на един. Щастлив съм, че неща, които тренираме, се случват и в мачовете. Надявам се да сме по-ефективни, когато сезонът започне“, продължи той.

„Защитата започва от нападението, особено по начина, който играем. Вършим добра работа. Днес Браян Кордоба и Юрген Матей играха за първи път заедно. Бях малко нервен от това, но явно без причина, тъй като те направиха добър мач“.

„Много сме доволни, че Матей вече е напълно готов след тази тежка контузия. Мисля, че се нуждае от малко още тренировки и игрова практика, но се радваме, че той е обратно при нас. Надявам се Назон и Турицов да бъдат с мен на 18-и февруари“, обобщи Маестро за трансферите.

„Не съм на 100% младите как ще продължат. Те се нуждаят от игрово време и наемите биха били добро решение. Имахме добра организация на лагера и фантастично време. Нямахме контузии, 90% от играчите направиха 90% от тренировките добре. Подобряваме се и сега се връщаме, ще видим семействата си. Всички сме в добро настроение“, завърши Нестор Ел Маестро.