ЦСКА победи Бохемиансс 2:1 в последен мач за "червените" от подготвителния им лагер в Анталия. Попаденията за "червените" бяха дело на Дюкенс Назон и Матиас Фаетон. ЦСКА стоеше по-добре на терена, като заслужено спечели, макар и тимът на Нестор Ел Маестро да пропусна голям брой положения, като победата можеше и да бъде по-изразителна. Това бе последна среща за "червените" на подготвителния лагер в Турция, като записаха две победи от четири мача.

start-photo.bg
95 снимки

В 6-а минута Бохемианс изпълни опасен корнер, а Димитър Евтимов не бе докрай убедителен и топката попадна във вратата му, но попадението бе отменено поради засада. Малко след това Тобиас Хайнц направи добър пробив с топка в крака, след което опита далечен изстрел, който обаче не бе точен.

В 9-а минута Матиас Фаетон показа добър усет върху играта и намери Дюкенс Назон, а хаитянинът бе сам срещу вратаря и със завидно самочувствие завърши във вратата на Бохемианс, за да открие резултата - 1:0 за ЦСКА.

В 13-а минута Назон пресира по чудесен начин противников защитник и успя да му отнеме, като отново бе очи в очи със стража на Бохемианс, но този път не успя да го преодолее в опита си да премине покрай него.

В 38-а минута ЦСКА организира страхотна контраатака, като Матай намери Турицов на десния фланг, а българският национал центрира мигновенно с едно докосване на точката на дузпата, където Назон чакаше и засече, но направи фрапантен пропуск от чиста позиция.

В ответната атака Матай не бе концентриран в защита и футболист на Бохемианс нахлу в наказателното поле, като отправи удар по диагонала, който премина над напречната греда. 

В 53-а минута Матиас Фаетон показа добър контрол върху топката и навлезе в противниковото наказателно поле и почти от аутлинията стреля в близкия ъгъл на вратата, като стражът на Бохемианс не успя да реагира - 2:0 за ЦСКА.

Малко след това Дюкенс Назон отново имаше шанс да разпише, но не сполучи със завършващия удар, а това бе нов пропуск на сметката на нападателя. В 57-а Джонатан Линдсет остана очи в очи с вратаря на Бохемианс, който обаче спаси неговия изстрел.

В 68-а минута Бохемианс оргинизира страхотна атака по левия фланг, а топката бе центрирана в наказателното поле, като последва опасен шут в близкия ъгъл на Бусато, който внимаваше и изби в корнер.

В 82-а минута Матиаш Козек бе непокрит в наказателното поле и бързо овладя, след което стреля, без да се колебае, а Бусато, който се бе появил малко по-рано като резерва, нямаше как да реагира - 2:1.

В последната минута Данило Асприля бе изведен сам срещу вратаря, но нападателят поведе прекалено дълго топката и с лекота пропиля шанса, който имаше пред себе си.

Стартови състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов (в), 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матай (к), 13. Браян Кордоба, 15. Тибо Вион, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 17. Емануел Шакич, 10. Джонатан Линдсет, 11. Матиас Фаетон, 9. Дюкенс Назон